|

Kriptoları o flash çözecek

İtirafçı eski bir albayın, firari Adil Öksüz’ün “kaybolduğunu duyduğunda gözleri doldu” diye anlattığı “flash bellek”, FETÖ’nün TSK’daki gizli yapılanmasına ilişkin ipuçları veriyor. TSK içinde bilgi arşivi oluşturulduğu, FETÖ’cüler dışında 5 binden fazla askerin fişlendiği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2018 الإثنين
Güncelleme: 02:08 - 14/05/2018 الإثنين
Yeni Şafak
FETÖ firarisi Adil Öksüz
FETÖ firarisi Adil Öksüz

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün Hava Kuvvetlerindeki “kripto yapılanması”na yönelik aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu ve gözaltı kararı verilen 96 zanlıdan 87’sinin yakalandığı soruşturmanın en önemli dayanak noktası olan “buluntu flash bellek”in incelemesi sürüyor. Gizli dosyaları açıp şifreli mesajları çözen ekipler havacı askerlerin bağlantıları, HTS kayıtları, birbirleriyle irtibatları, darbe girişimi öncesi ve sonrasında nerede olduklarının tespiti ile ankesörden ardışık aranmalarını delillendiriyor.

‘ÖKSÜZ’LE GÖRÜŞTÜRÜLDÜM’

İzmir’de 2006’da bir mahrem imam tarafından belediye otobüsünde düşürülen, daha sonra şoförün Ege Ordusu Komutanlığına teslim ettiği ancak dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Akın Öztürk tarafından üstü örtülen flash belleğin FETÖ için ne kadar önemli olduğu, itirafçı eski albay S.B.’nin verdiği ifadelerle günyüzüne çıktı. “İbrahim” kod adlı örgüt mensubuyla görüşmesinde kripto yapılanmanın yer aldığı flash belleğin kaybedildiğinden haberdar olduğunu belirten S.B, ondan sonra da Adil Öksüz’le görüştüğünü itiraf etti:

AĞLAMAKLI OLDU, GÖZLERİ DOLDU

“İbrahim olarak tanıdığı bu kişiye ismi geçen şahıslarla ilgili yasal işlem yapacağımı, çoğu personelin kurumdan ilişiğini kesmeyi planladığımı söyledim ancak bana hiç sesini çıkarmadı. Flash belleği komutanlarıma arz etmeden önce Adil Öksüz ile görüştürüldüm. Görüşmemizde, ‘bu flash belleğin içeriği çok kötü. Gerçekten bu doğru mu? Böyle bir şey olur mu’ dedim. Adil Öksüz de bana ‘bir arkadaşımız düşürmüş evet bunlar doğru’ dedi ve kendisi ağlamaklı gözleri doldu. Çıkarken ‘ben bu flash bellek için gerekli işlemleri yapacağım.’ dedim.”

‘EMİR ASTSUBAYLIĞI YAPABİLİR’

Flash bellekte onlarca dosya yer alıyor. “İzmir öğrenci”, “yeni ayrıntılı listeler”, “A1 format”, “öğrencilerim”, “Çiğli okul”, “parçalı bulutlu” gibi isimlerle kaydedilen dosyalarda yüzlerce FETÖ mensubu askerin kaydı yer alıyor. İsminin karşısına “abisinden” diye yazılan bir bilgi notunda bir astsubay hakkında, “Programları aksatmaz. Memlekete gitmeden haber verir. Himmetini 150 lira olarak verir. Kurbanını, dergisini verdi. Verdiğimiz kitapları okur. Kapasiteli biri. Beş beşlik. Emir astsubaylığı yapabilir” ifadeleri dikkat çekiyor.

  • 5 binden fazla askere fişleme
  • İncelemesi süren flash bellekten elde edilen ilk bilgilere göre, kayıt altına alınan örgüt mensupları dışında 5 binin üzerinde askerin fişlendiği tespit edildi. Bir astsubayla ilgili olumsuz görüş bildirilen 4 Mart 2001 tarihli fişleme notunda, “Alevi, ateist, tehlikeli, içki içer, milliyetçi gibi görünür.” ifadeleri yer alıyor. Bir başka astsubay hakkında ise “Milliyetçi takılırlar. Borsada çok büyük paralar kaybetmiştir. İçki içer. Ailesine düşkündür. Kadınlara karşı zaafı vardır.” deniliyor.
#TSK
#Adil Öksüz
#FETÖ
٪d سنوات قبل