|

Meteorolojiden yağış ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da hafta boyunca hafif kuvvetli sağanak yağışın devam edeceğini duyurdu. Meteoroloji Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Iğdır'da zaman zaman kuvvetli rüzgar beklendiğini belirtti.

Yeni Şafak
21:08 - 4/03/2018 Pazar
Güncelleme: 21:17 - 4/03/2018 Pazar
AA
FOTO: ARŞİV
FOTO: ARŞİV

Meteoroloji, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Iğdır için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bu akşam ile yarın akşam saatleri arasında Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güneybatıdan zaman zaman kuvvetli rüzgar (40-60 kilometre/saat) beklendiği belirtildi.

Açıklamada, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

İstanbul'da yağışın şiddeti azalacak

İstanbul'da yer yer etkili kuvvetli olan sağanak nedeniyle vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istenmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, Cuma gününe kadar İstanbul'da hafif kuvvetli sağanak yağış devam edecek.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilen kentte, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı

Bu arada, sağanak nedeniyle vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına, bina girişlerine ve kapalı yerlere sığındı.

Etkili yağış nedeniyle bazı bölgelerde de su birikintileri oluştu.

#Ağrı
#Erzincan
#Erzurum
#ığdır
#Kars
#kuvvetli rüzgar
#Meteorolojik Uyarı
6 yıl önce