|

Nefeslerini kestik

Metina ve Gara’da 6 PKK’lı daha vuruldu. Son bir haftada yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlarda 124 terörist etkisiz hale getirildi.

Haber Merkezi
04:00 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:52 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 6 teröristin öldürüldü
Üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 6 teröristin öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak'ı vurdu. Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında PKK'ya ait silah mevzileri, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi. TSK'nın önceki gün gerçekleştirdiği operasyona ilişkin yapılan bilgilendirmede, üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 6 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

1 HAFTADA 124 TERÖRİST

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise son bir haftada 124 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 26 Ekim-1 Kasım tarihlerinde PKK/KCK'nın barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Siirt, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari, Muş ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlarda 124 terörist etkisiz hale getirildi.

İNLERİ DARMADAĞIN

Operasyonlarda 20 piyade tüfeği, 2 tabanca, 1 doçka uçaksavar, 3 AT-4 tanksavar füzesi, bin 385 hafif silah mühimmatı ile 366 doçka uçaksavar mühimmatı, 14 RPG-7 R/A mühimmatı, 371 kg amonyum nitrat, 10 kg C-4 patlayıcı, 37 el bombası, 8 telsiz ve 36 fünye ele geçirildi, 25 EYP imha edildi. Teröristlerce kullanılan 50 silah mevzisi, sığınak ve depo kullanılamaz hale getirildi.


Yola tuzaklanmış EYP imha edildi

Siirt Şirvan'da PKK'lı teröristlerce önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi. Nallıkaya Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince Nallıkaya-Gözlüce köyü istikametinde yürütülen arama-tarama faaliyetinde menfez içerisine doğru döşenen kablo dikkat çekti. Yolun karşısındaki kontrol levhasına kablo çekildiği ve pil yatağının bulunduğunu tespit eden güvenlik güçleri, yolu çift taraflı trafiğe kapattı. Bölgeye yönlendirilen Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından el yapımı düzenek kontrollü şeklide imha edildi. Yol, daha sonra yeniden ulaşıma açıldı.

#Metina
#Gara
#PKK
#TSK
6 yıl önce