|

PKK Erciş’te çekici yaktı

Terör örgütü PKK mensuplarının araç yakma eylemlerine dün bir yenisi daha eklendi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:34 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Olay, önceki akşam saatlerinde Van'ın Erciş ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi'nde yaşandı. 30-40 kişilik bölücü örgüt mensubu bir grup karayolunu keserek, araçları durdurdu. Bir süre burada propaganda yapan PKK'lılar, sürücünü aşağaya indirdikleri bir çekiciyi yaktıktan sonra dağlık araziye kaçtı. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.



EDAŞ ARACI GASP EDİLDİ


Bu arada, Erzurum'un Tekman ilçesi Koçyayla Mahallesi'nde yol kesen silahlı 2 terörist, elektrik arızasından dönen 3 kişilik ekibin bulunduğu Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (Aras EDAŞ) ait kamyoneti gasp etti. 3 görevliyi tehdit ederek araçtan indiren teröristler izlerini kaybettirdi.



AK Partili üyenin evine molotof


Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Demir'in evine molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Saldırının ardından evde çıkan küçük çaplı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Görgü tanıklarının bilgisine başvuran polis, saldırıyı düzenledikleri iddiasıyla A.K, S.Y. ve C.D'yi gözaltına aldı. İlçeye gelerek bilgi alan Kars Valisi Günay Özdemir, olayın bir terör saldırısı olduğunu ve siyasi boyutunun bulunduğunu belirterek, “Bu gibi olaylar, daha önce planlanmış olaylardır, peşini bırakmayacağız" dedi.



#Koçyayla
#erciş
#pkk
9 yıl önce