Siyonist Bennett'e cevap: Türkiye bir NATO üyesi
04:00, 03/03/2026, Salı
Yeni Şafak

Naftali Bennett
Haydut devlet İsrail'in eski Başbakanı Naftali Bennett'in geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Türkiye ile Katar'ı hedef aldı.
Bennett'in, "Türkiye, yeni İran'dır" ifadelerini kullanması, başta Amerikalı siyasetçiler olmak üzere Batılı gazeteci ve uzmanlardan tepki aldı. Bennett'in Türkiye'yi hedef alan açıklaması, işgalci İsrail rejiminin savaş kışkırtıcılığının yeni bir safhası olarak değerlendirildi. ABD'de Cumhuriyetçi Parti tabanının önde gelen isimlerinden eski Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene, Bennett'in konuşma videosunu alıntıladı. Greene, "Merhaba. Türkiye, NATO üyesi bir ülke. Herkes uyansın" diyerek tepki gösterdi. Amerikalı gazetezi, Snowden belgelerinin yayıncısı Glenn Greenwald da işgalci gücün saldırgan tavrına ve ABD'yi yönlendirme etkisine dikkat çekerek, Bennett'in sözlerini alıntıladığı sosyal medya gönderisinde "ABD'nin önümüzdeki beş yılda Türkiye ile savaşacağı açıklandı" ifadesiyle İsraili hedef aldı. Yine Hollandalı gazeteci Rena Netjes de X'teki mesajında Bennett'in saldırgan ifadelerinin Tevrat'tan kaynaklanan Arzı Mevud planına, "Bizler Tevrat'ın kullanıldığı dönemi yaşıyoruz. Tenah İsrail'in dış politikasıdır. Şükürler olsun ki Tenah'ta Amsterdam'dan bahsedilmiyor" sözleriyle eleştirdi.

Dünya
İsrail mazlum Filistin halkına yaptığı zulümleri yaşıyor: Saldırı sonrası benzer görüntüler dikkat çekti

Gündem
İsrail bizi kandırdı

Dünya
İran'da Hamaney'in yerine gelen Ayetullah Arafi ilk kez konuştu: ABD ve İsrail hesap hatası yaptı

Gündem
Hafıza'nın 113'üncü bölümü yayında: ABD İsrail'in kuklası mı?
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.