|

Solda afiş gerilimi

CHP ile DSP arasında seçimlerde aday gösterme gerilimi afişlere saldırıya kadar uzandı. DSP’nin Ankara adayı Haydar Yılmaz’ın afişleri yırtılarak parçalandı. Yılmaz, saldırılar konusunda CHP’yi işaret ederken, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal “DSP’nin yükselişinden rahatsız olanlar bu girişimde bulunuyor” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 9/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 05:19 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Bir cadde üzerinde Yılmaz’ın afişlerinin boydan boya kesildiği görüldü.
Bir cadde üzerinde Yılmaz’ın afişlerinin boydan boya kesildiği görüldü.

CHP'nin İYİ Parti ve HDP'yle ittifakından rahatsız olan siyasetçilerin adresi olan DSP, 31 Mart’ın en çok konuşulan partilerinden oldu. Aralarında Mustafa Sarıgül ve Haydar Yılmaz gibi popüler isimlerin de bulunduğu birçok CHP'linin DSP'den aday gösterilmesiyle iki parti arasında başlayan tartışma devam ediyor.

YILMAZ’IN AFİŞLER KESİLDİ

CHP, DSP'nin oyları bölmek için böyle bir hamle yaptığını iddia ederken, DSP ise bu iddiaya sert çıkıyor. İki parti arasındaki kavga hazırlanan afişlerde de yaşanıyor. Özellikle başkentte DSP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Yılmaz'ın afişleri kesildi.


DSP’DEN RAHATSIZLAR

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Yeni Şafak’a tüm Türkiye genelinde afişlerinin kesildiğini söyledi. “Seçimler demokratik düzenin ayrılmaz bir parçası herkes seçim dönemlerinde biribirine saygı göstermek zorunda” diyen Aksakal, "DSP'nin güçlendiğini gören kesimler, DSP'nin yükselişinden rahatsız olanlar bu girişimde bulunuyorlar. Halkın adayları tanıması için pankartlama, afişleme çalışmaları hiç kimseyi rahatsız etmemeli. Temiz bir seçim yaşamak için herkesin buna saygı göstermesini istiyoruz. Biz hiç kimsenin pankartlarına müdahale etmiyoruz" dedi.

'OYUMUZU BÖLÜYORSUN' DİYENLER BUNU YAPIYOR

Afişleri hedef alınan Yılmaz da, "Bu bir seçim yarışıysa bu seçime giren insanlar demokrasiden dem vuruyorlarsa bu yaptıkları ne, diye sormak lazım. Ciddi bir ekip var. Yazıktır günahtır. Afişleri ortadan ikiye keserek bir daha kullanılmayacak hale getiriyorlar. Yapanlar belli. 'Oyumuzu bölüyorsun' diyenler yapıyor. Çok üzücü. 14 seçime girmiş bir insanım şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. Ama burada bir korku var. Bizim örgütlü olmamızdan korkuyorlar. Bizde bir tabanın gücü var ve bu güçten çekiniyorlar. Bırakın yarışalım" diye konuştu.



#CHP
#DSP
#Haydar Yılmaz
#Afiş
#Önder Aksakal
5 yıl önce