|

'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'

Osmangazi Belediyesi'nin hazırladığı 'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması' edebiyata yeni isimler kazandırmayı hedefliyor. Yarışmaya katılmak için eserlerin 22 Nisan'a kadar Osmangazi Belediyesi'ne teslim etmeleri gerekiyor.

Yeni Şafak
07:51 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 07:45 - 24/01/2016 Pazar
IHA

Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın startı verildi. Bu yıl deneme dalında yapılacak yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini 22 Nisan'a kadar Osmangazi Belediyesi'ne teslim etmeleri gerekiyor.



'Bursa'da Zaman' şiirinin yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar adına ilki 2001 yılında 'deneme' dalında düzenlenen edebiyat yarışması, geçen 15 yıl zarfında Türk edebiyatına birçok eser ve yeni isimler kazandırdı. Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen basın toplantısıyla duyurulan yarışma, bu sene deneme dalında yapılacak. Yarışma hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak düzenledikleri birçok sosyal ve kültürel faaliyetin en önemlilerinden birinin 'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması' olduğunu söyledi. Hikaye yarışmasının ününün Türkiye sınırlarını aştığını ifade eden Dündar, “14 yıldır düzenlenen yarışmalara Avrupa'nın birçok şehrinden katılanlar oldu. Geçen yıl yarışmaya çok yüksek müracaat oldu. Hayattayken kıymeti pek anlaşılmayan, ancak son 15-20 yıl içinde hakkında yüzlerce yazı ile 40'a yakın kitap yazılan Tanpınar, yıllar içinde yavaş yavaş aydınlanmaya başlamış bulunmaktadır. Bu sebeple yarışmanın konusu 'Yavaş yavaş aydınlanan...' olarak belirlendi. 22 Nisan 2015 tarihine kadar katılacak olan yazarlarımız, yazdıkları romanları belediyeye teslim edecek" dedi.


Başkan Dündar, “Yurt içi ve yurt dışından Ahmet Hamdi Tanpınar hayranlarını, düşünen, yazan ve yorum yapan herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.



Yarışmanın jüri üyeleri Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Metin Önal Mengüşoğlu, İhsan Deniz, Prof. Dr. Mehmet Tekin, Alim Kahraman ve Arzu Çağlar. Birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira üçüncüye 5 bin lira ve mansiyon kazanan 2 yarışmacıya 2 bin 500 lira ödül verilecek.

#ahmet hamdi tanpınar
#osmangazi belediyesi
#edebiyat yarışması
8 yıl önce