|

Oscar çok beyaz

Oscar adaylarının neredeyse tamamı bu yıl da beyaz oyunculardan oluşunca tepkiler arttı. Sosyal medyada 'Oscar Çok Beyaz' etiketiyle tepki gösterilirken, Beyaz Saray danışmanlarından siyahi Papaz Al Sharpton da Hollywood’u “hilekar”lıkla suçladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:36 - 18/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yurttaşlık hakları savunucularından ve Beyaz Saray danışmanlarından siyahi papaz Al Sharpton da geçen günkü açıklamasında, Oscar adaylarının “beyaz” ağırlıklı olmasını eleştirerek Hollywood'u “hilekar”lıkla suçlamış, Hollywood'da dengenin sağlanması için doğrudan eylemde bulunulması gerektiğini ifade etmişti. Oscar ödülleri için bu yıl beyaz olmayan tek aday bulunuyor; Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, “En İyi Yönetmen” kategorisinde yarışıyor.



Geçen yıl, Ava DuVernay'ın yönettiği Selma'nın sadece “En İyi Film” dalında Oscar'a aday gösterilmesi sonrası ödül kazanamaması ve aynı yıl açıklanan en iyi oyunculuk kategorilerindeki 20 adayın tümünün beyaz oluşu da ödüllerde “ırkçı ve cinsiyetçi” yaklaşım bulunduğu eleştirilerine neden olmuştu. Geçen yılki Oscar adayları için sosyal medyadan yayılan ırkçılık eleştirilerinde, ödülleri veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyelerinin, yüzde 93'ünün beyaz olduğu ifade edilmişti.




#Oscar
#ödül
#aday
8 yıl önce