|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak
04:00 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 7/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Bir şarkı iki Zerrin





Türk Pop Müziğinin güçlü kadın seslerinden Zerrin Özer sevenlerine yeni şarkısı “Duygularım" ile sesleniyor. “1 şarkı 2 Zerrin" adını verdiği single projesinde sözü ve müziğinde Doğu Kılıç imzası bulunan “Duygularım" şarkısının hem arabesk hemde Rock versiyonu yorumlayan Zerrin Özer, aranjör olarak rock versiyonda sahnede beraber çalıştığı ekip arkadaşları ile arabesk versiyonunda ise Selim Çaldıran ile çalıştı. Özer, dünden bugüne hit olmuş şarkılarından konserler serisine 18 Şubat'ta Cumartesi tarihinde Moll Of Moi Sahnesi'nde vermeye başlayacak. Sanatçı ardından Ankara, İzmir, Samsun, Ordu olmak üzere birçok şehirde konserlerine devam edecek.



Çocuklar gönlünce eğlenecek





Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Ocak ayı boyunca her hafta sonu, saat 14:00 ve 18:00 arasında düzenlenecek atölyelerde minik misafirlerini bekliyor. Çocuklar mozaik yapımı, tuval boyama, 3 boyutlu puzzle yapımı gibi atölyelerle yeteneklerini konuştururken sosyalleşme imkanı bulacaklar. 23 Ocak ve 5 Şubat tarihleri arasında düzenlenen sömestr etkinlikleri kapsamında çocuklar gönlünce eğlenirken ebeveynlerde hoşça vakit geçirme imkanı bulacak.



Temmuz'dan Halep'e özel sayı





Aylık edebiyat, sanat ve fikriyat dergisi Temmuz, Ocak sayısında farklı türlerdeki edebî metinlerin yanı sıra Halep temalı çok sayıda şiir ve yazıya yer veriyor. Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılan bu sayıda, ilk olarak, Mustafa Yılmaz'ın bizzat sınır bölgesindeki gözlem ve tanıklıklarıyla da örülen; Halep'i, yerinden edilen insanları, yokluğu, direnişi ve umudu birlikte harmanlayan “Kimsesiz Çocuklar Donanması" başlıklı denemesi okuyucuyu selamlıyor. Dergide, öykücü Abdullah Harmancı ile yapılmış önemli bir söyleşi de yer alıyor. Arka kapakta ise “Şimdi ince bir sızıyla titrese de içimiz, elbet bir gün geri döneceğiz." ifadesi bulunuyor. Derginin “Bir Gün Geri Döneceğiz" başlıklı sunuş yazısı da bu konuyla iligili vurgular içeriyor. Bu sayının şairleri ise Adem Turan, Atıf Bedir, Adem Yazıcı, Emre Miyasoğlu, Mehmet Aycı, Sadık Koç, Tuncay Yerlikaya, İsmail Söylemez, M. Akif Şahin, İmdat Akkoyun ve Yavuz Balı.



Hakikatle dolu yolculuk





Teksas'ta başlayıp farklı dönemeçlere uğrayarak gövdeleşen hem fiziksel hem de içsel bir yolculuğu konu edinen Teksas'tan Hakikate Yolculuk kitabı Temmuz yayınları arasından okuyucuyla buluştu. Najla Tammy Kepler tarafından kaleme alınan kitapta, çarpıcı betimlemelerle resmedilen doğanın, sıra dışı bir ailenin ve çocukluğun, şehir hayatındaki savruluş ve karşılaşmaların, dinsel kıyaslama ve sorgulamaların, yeni dostlar eliyle açılan farklı kapıların, acı ve sevinçlerin eşlik ettiği türlü anılar paylaşılıyor.



Belgeseline güvenenler buraya





TRT'nin, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla dünyanın her tarafından belgeselcileri buluşturduğu TRT Belgesel Ödülleri'ne başvurular başladı. Geçtiğimiz yıl 47 ülkeden 427 belgesel filmin katıldığı TRT Belgesel Ödülleri'ne bu yıl da yurtiçi ve yurtdışından yoğun bir katılım bekleniyor. Dokuzuncusu düzenlenecek TRT Belgesel Ödülleri'ne başvuru için son tarih ise 03 Şubat. Yapılan başvuruların sona ermesinin hemen ardından gerçekleştirilecek ön elemenin sonuçları, 27 Şubat'ta açıklanacak. Finale kalan filmler, geçen yıllarda olduğu gibi, yapılacak halka açık ve ücretsiz gösterimlerle, yönetmenlerinin de katılımıyla 11-14 Mayıs tarihleri arasında belgesel severlerle buluşacak.



Tarih tiyatro sahnesinde canlanıyor



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Gökhan Erarslan'ın yazdığı Komik-i Şehir Naşit Bey adlı oyunu seyircisiyle buluşturuyor. Ali Yaylı'nın yönettiği oyun, 11 ve 14 Ocak tarihlerinde





Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde sahne alacak. Oyunda tek partili yönetimden çok partiliye geçiş dönemidir. Almanya'nın Çekoslavakya'ya saldırdığı haberi gelmiştir. Ülke ve dünyanın gidişi usta oyuncuda buhrana yol açar ve oyun Naşit ile Neyzen'in sohbeti ile sonlanır. Dramaturgisini Hilmi Zafer Şahin'in, sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan'ın, kostüm tasarımını Zuhal Soy'un, ışık tasarımını Cengiz Özdemir'in, müziğini Emrah Can Yaylı'nın, kareografisini Özge Midilli'nin, efektlerini Metin Taşkıran'ın yaptığı ve fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu'nun çektiği oyunda, pek çok oyuncu sahne alıyor.



Yarım asırlık birikim tuvallerde



İş Sanat Kibele Galerisi, fantastik gerçekçilik tarzının dünya çapındaki ilk Türk temsilcisi Erol Deneç'in 55 yıllık sanat yaşamını gözler önüne seren retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor.





Deneç, eserlerin sanatçının ruh halini ortaya koyduğunu, resmi derin ve çok katmanlı boyutuyla algılamak gerektiğini savunuyor: “Resim, sanat diyelim her yönüyle, sanatçının ruh âlemini aksettirir renklerle, formla, müzik sesleriyle; ruh dilinden kelimelerle. Sanat akılla yapılmadığı için akılla anlaşılamaz. Benzer frekanstaki kişiler, kendi özlerinde yankısını bulur." Sergi, 18 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.



#Şehir rehberi
#Tiyaro
#Etkinlikler
7 yıl önce