|

Dünya onu konuşmuştu: Koronavirüs için 275 milyon TL bağış toplayan gazi şövalye oluyor

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı savaşan ve korona salgınında İngiltere Sağlık Hizmetleri NHS için 33 milyon sterlin (275 milyon TL) bağış toplamayı başaran emekli yüzbaşı Tom Moore şövalyelik unvanıyla onurlandırılacak.

14:44 - 20/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 14:52 - 20/05/2020 Çarşamba
Diğer
Emekli gazi Moore, evinin bahçesinde, 25'er metreden oluşan 100 turu yürüteciyle tamamlamıştı.
Emekli gazi Moore, evinin bahçesinde, 25'er metreden oluşan 100 turu yürüteciyle tamamlamıştı.

İkinci Dünya Savaşı gazisi 100 yaşındaki Tom Moore, koronavirüs salgınıyla mücadele eden İngiltere Sağlık Hizmetleri'ne bağış toplamak amacıyla Bedfordshire'daki evinin bahçesinde, 25'er metreden oluşan 100 turu yürüteçleriyle tamamlayacağını duyurmuştu.


  • Yüzbaşı Tom Moore'un kampanyası bir anda tüm ülkede ses getirdi. Bin sterlin toplama hedefiyle yola çıkan Tom Moore 33 milyon sterlin bağış toplamayı başardı.


Kraliçe Elizabeth kayıtsız kalmadı

Tom Moore'un bu kampanyasına Kraliçe Elizabeth ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson da kayıtsız kalamadı. 100'üncü yaş gününü 30 Nisan'da kutlayan emekli yüzbaşı Tom Moore'a şövalyelik unvanı verilecek.

O bir milli kahraman

BBC'nin haberine göre; İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün yaptığı açıklamada, "
Yüzbaşı Tom'un mükemmel bağış kampanyası rekorlar kırarken, corona virüsle savaşta tüm ülkeye ilham kaynağı oldu. Herkes adına ona teşekkür ediyorum. O gerçek bir milli kahraman
" dedi.
  • Başbakan Johnson, yüzbaşı Tom Moore özel bir şövalyelik unvanı verilerek bundan sonra "Sir Tom" olarak anılacağını belirtti.
Konuyla ilgili İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye açıklama yapan Moore'un kızı Hannah Ingram-Moore, "
Babama şövalyelik unvanı verilmesi tüm ailemizi onurlandırdı. Olağanüstü bir insan olan babam bu onuru fazlasıyla hak etti
" dedi.
#İngiltere Sağlık Hizmetleri
#emekli yüzbaşı Tom Moore
#bağış
#şövalyelik ünvanı
4 yıl önce