|

Nisa Mihriban bebek neden öldü? ATT hemşiresi Büşra Durmaz'ın paylaştığı bebek ile ilgili son gelişme!

Nisa Mihriban bebek öldü mü, terk edilen bebeğin son durumu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. ATT hemşiresi Büşra Durmaz'ın bulunduktan sonra emzirerek sahip çıktığı sahipsiz bebek Türkiye'nin gündeminde yer almıştı. İstanbul Pendik'te 29 Mart günü 3 aylık sokağa terk edilen bebektekten acı haber iddiası gündeme geldi. Nisa Mihriban adı verilen bebek öldü mü? Nisa bebeğin sağlık durumu nasıl? Nisa Mihriban bebek ile ilgili son gelişme haberimizde...

18:00 - 5/04/2022 Salı
Güncelleme: 22:42 - 5/04/2022 Salı
Yeni Şafak
nisa mihriban bebek öldü
nisa mihriban bebek öldü

Son dakika haberi: Türkiye'yi hüzne boğan Nisa Mihriban bebek hayatını kaybettiği iddiası ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ve hastane yönetiminden resmi açıklama geldi. Nisa bebeğin annesi Ebru S.'nin kızını boş alana bıraktıktan sonra bir taksiye bindiği, taksiciyle birlikte olduğu ortaya çıktı. Taksicinin ifadelerinden sonra cani annenin ifadeleri de ortaya çıktı. Nisa bebeğin ölümü ile ilgili son dakika haberinin detayları...

NİSA MİHRİBAN BEBEK ÖLDÜ MÜ?

Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden 'Nisa Mihriban' bebeğin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığı öğrenildi. Gelen son dakika bilgisine göre ise talihsiz yavrunun beyin ölümü sabah saatlerinde gerçekleştiği iddia edilmişti.


  • "Nisa Mihriban" ismi konulan bebeğin sağlık durumuna ilişkin hastaneden açıklama geldi. Bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edilirken, "Beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir" denildi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, Nisa Mihriban bebeğin, 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından ''kardio pulmoner arest'' sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulansıyla kalp ve solunum resüsitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanenin acil çocuk birimine getirildiği aktarıldı.

''Yapılan ilk muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edildiği, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımlarının alınmaya başlandığı''
belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
  • "Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup, beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir."

ANNESİ'NİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

İstanbul Pendik'te 29 Mart günü 3 aylık bebeğini sokakta terk eden anne Ebru S. savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Şüpheli Ebru S'nin emniyetteki ifadesinde 2019 yılında imam nikahlı evlendiğini, evliliğinden bir çocuğu olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra çocuğunun eşinde kalmaya başladığını söyledi. Eşiyle ayrıldıktan sonra ailesinin yanına döndüğünü belirten Ebru S. ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendirmeye çalıştığını öne sürerek ayrı eve çıktığını belirtti.

'KADIN SIĞINMA EVİNDEKİ SÜREM DOLDU'

Bir süre sonra M.Ç. isimli biriyle cinsel birliktelik yaşadığını ve M.Ç.'yi bir daha görmediğini kaydeden Ebru S. kadın sığınma evine yerleştiğini ve orada hamile kaldığını öğrendiğini söylediği öğrenildi. Ebru S. ifadesini şu şekilde sürdürdü:

"5 Ocak 2022 günü bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Doğum yaptıktan sonra tekrar kadın sığınma evine gittim. Kadın sığınma evlerinin süresi var, her yerde 6 ay kalabiliyorsun. Benim sürem dolmuştu."

ATT görevlisi Büşra Durmaz boş arazide bulunan bebeğe süt annelik yapmıştı.

ATT görevlisi Büşra Durmaz boş arazide bulunan bebeğe süt annelik yapmıştı.

İstanbul'da görevli acil tıp teknikeri terk edilmiş bebeğe sütannelik yaptı.

'KEŞKE DEVLETE SIĞINSAYDIM'

Ebru S'nin ifadesinde, "Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yoktur. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım" dediği kaydedildi.

Ebru S. Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'nden adliyeye sevk edildi.

Ebru S. (20) emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheli emniyet çıkışı basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

#nisa bebek
#nisa mihriban
#nisa mihriban bebek
#nisa bebek öldü mü
#nisa bebek neden öldü
#att büşra
#att hemşiresi büşra durmaz
2 yıl önce