
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Türk futbolunun kurtuluş reçetesini verdi. Usta, "Türkiye, bundan sonrası için iyi bir şeyler yapacaksa, sistemin iyi yönetilmesi lazım. Adalet duygusu zedelenince bunun bedelini hep birlikte ödüyoruz" dedi.
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Türk futbolunun sağlıklı bir zeminde yeniden doğuşa ihtiyacı olduğunu ve sistemin iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi. Trabzonspor'un El Sadd takımı ile oynanan özel maç için Katar'da bulunan Usta, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Ligin ilk 7 haftalık bölümünü değerlendiren Usta, "Geriye dönüp baktığımızda fazlasıyla üzüldüğümüz maç Alanyaspor maçı. Hiçbir şekilde ne benim, ne oyuncuların, ne taraftarların aklından kolay kolay çıkarmadığı maç. Kabul etmek mümkün değil" dedi. Usta, Beşiktaş maçını daha iyi anlamak için öncesine bakmaları gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti, "Daha öncesinde Fenerbahçe-Beşiktaş maçı vardı. Tüm Türkiye'de tartışılan konu Beşiktaş'ın mağduriyeti konusuydu. Verilen, verilmeyen pozisyonlar, kartlar konuşuldu. Biz de Beşiktaş ile yaptığımız maç öncesi bir tek kelime söylemedik. Maçtan sonra da konuşmadık ama milli takımın da tam elendiği haftaya baktığımızda 'Türkiye'de niye bu işler böyle oluyor'un net cevabını Beşiktaş maçına da bakarak vermek istiyorum. Gerçekten adalet duygusu zedelenmeye başlandığında bunun bedelini bir şekilde ödemeye hep birlikte başlıyoruz. İş dönüyor dolaşıyor, hakkaniyet meselesine, hak edenin karşılığında ne bulup bulmadığına, iyi bir düzenin olup olmamasına, doğru bir sistemle yönetilip yönetilmediğimize geliyor."
Beşiktaş maçında Kucka ile Talisca arasındaki pozisyonu örnek gösteren Usta, "Orada verilen, verilmeyen karar Türkiye'nin fotoğrafıdır. Türkiye, bundan sonrası için iyi şeyler yapacaksa bu sistemin iyi yönetilmesi lazım. Hakemler bu ailenin önemli bir parçası. Eleştirim onların bireysel durumlarına değil, ne Fırat'ın (Hakem Fırat Aydınus) kendisine bunu söylüyorum, ne başkasına. Sistemsel sorun oldu mu insanlar önünü doğru göremiyorlar. Türk futbolunun sağlıklı bir zeminde yeniden doğuşa ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.
- Yusuf ve Abdulkadir için çok ciddi teklifler var
- Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, genç oyuncuları Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür için itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Usta, “Hem Yusuf, hem de Abdulkadir için çok iyi teklifler aldık. Rakamlar konusunda şimdilik bir açıklama yapmak istemiyorum. Daha çok çalışarak üzerine koyacaklarına inanıyorum. Aynı zamanda altyapımız için de bir idol haline geldiler. Altyapımızdaki gençlere, 'Onlar yaptıysa siz de yaparsınız' diyoruz" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor, milli maçlar nedeniyle Süper Lig'e verilen arayı Katar'da değerlendirdi. Karadeniz ekibi, milli takımlarda olan futbolculardan yoksun gittiği Katar'da eski Barcelonalı Xavi'nin de formasını giydiği Al Sadd takımıyla karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, 34. dakikada Castillo ve 54. dakikada Uğur Demirok'un golleriyle rakibini 2-1 yendi. Katar ekibinin tek sayısı Khoukhi'dan geldi.







