|

Trabzon'a kral golcü

Teknik direktör Şenol Güneş'in isteği üzerine başlattığı transfer çalışmasında Kuzey Avrupa'yı tarayan Karadeniz Fırtınası Helsingborg'un 24 yaşındaki golcüsünde karar kıldı. 1.85 boyundaki Alexander Gerndt bu sezon İsveç Ligi'nde 30 maçta 20 gol atarak, ülkesinde gol kralı oldu.

Kamil Anahar
00:00 - 20/11/2010 Cumartesi
Güncelleme: 01:06 - 20/11/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzon'a kral golcü
Trabzon'a kral golcü

Trabzonspor yönetimi, teknik direktör Şenol Güneş'in talebi doğrultusunda kadrosunu bir forvet, bir ön libero ve bir de sol bek ile güçlendirmek isterken, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde birçok isim yakın takip altına alındı. Sadri Şener yönetiminin harekete geçmek için Genel Kurulu beklediği dile getirildi. Bordo-Mavililerin futbolcu tarama ekibinin ilk durağının İsveç olduğu kaydedildi. Liglerin bittiği bu ülkede özellikle iki forvetin birçok kez izlendiği belirtildi. Bu forvetlerden ilk sıradaki ismin İsveç A Milli Takımı'na seçilen 24 yaşındaki Alexander Gerndt olduğu kaydedildi. İsveç'in Helsingborg takımında oynayan 1.85 santimetre boyundaki yıldız futbolcu bu sezon 30 maçta 20 gole imza atarak ülkesinde gol krallığını da ele geçirdi. Bu futbolcunun pivot santrfor olarak önemli özelliklere sahip bulunduğunun altı çizildi. Ve alınabilecek isimlerin de başına yazıldı. Alexsander Gerndt'in sezon başında Gefle'de oynadığı, burada 15 maçta 8 gol attığı ve daha sonra da şampiyonluk mücadelesi veren Helsenborgs'a geçiş yaparak, bu takımda da 15 maçta rakip fileleri 12 kez havalandırdırdı. İsveç'te göze batan bir başka forvet ise Elfsborg'un 22 yaşında 1.93 boyundaki dev forveti Deni Avdic oldu. Bu futbolcunun da yüksek toplarda çok iyi olduğu kaydedilirken, biraz ağır görüntü vermesi tek dezavantajı olarak kabul edildi. İsveç A Milli takımının yeni isimlerinden biri olan Avdiç de bu sezon 19 gol kaydederek, Gerndt'i krallık yarışında takip etti.



Şenol Güneş'in milli sevinci!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in keyfi milli takıma giden oyuncuların iyi bir performans sergilemesiyle daha da arttı. Tüm oyuncularını tebrik eden tecrübeli çalıştırıcı, "Milli takım bizim için oldukça önemli. Orada bizi ne kadar fazla futbolcu temsil ederse, o kadar güzel işler yapmışız anlamı çıkar. Umarım bu sayıyı daha da artırırız" diyerek tüm futbolcularına milli takım için daha çok çalışmaları konusunda uyarılarda bulundu. Milli takımlardan oyuncularının sakat dönmemesine de sevinen Güneş, oyuncularına yarın sahalarında oynayacakları Eskişehir maçının öneminden söz edip "Sizden bu maçta galibiyet istiyorum" diye konuştu.


İDMANLARIN YILDIZI DA JAVA

Bordo-mavili takım Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Son haftaların formda ismi Jaja idmanlarda da göz dolduruyor.



13 yıl önce