|

Apple eski iPhone'ları bilinçli olarak yavaşlattığını itiraf etti

Son dönemlerde gündeme gelen, Apple’ın eski iPhone’ları bilinçli olarak yavaşlattığı iddiasına firmadan yanıt geldi. Apple, eski iPhone modellerindeki yavaşlığın nedenini açıkladı.

Yeni Şafak
13:05 - 21/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:59 - 21/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Apple, eski model iPhone'lardaki yavaşlamanın nedenlerini açıkladı.
Apple, eski model iPhone'lardaki yavaşlamanın nedenlerini açıkladı.

Akıllı telefonlarda model eskidikçe yavaşlama durumu sadece iPhone’lara özel bir şey değil. Üreticiler, amiral gemisi modelleri dahil bütün ürünlerini en iyi performansa sahip donanımlar ile üretiyor. Zamanla gelişen ve hızlanan yazılım teknolojisi ve eskiyen donanım parçaları kronik bir yavaşlamaya denen oluyor.

Apple hakkındaki iddialar ise hem cihazların yüksek fiyatı hem de firmanın bunu bilinçli bir şekilde yaptığı şeklinde yorumlanıyor. Bu nedenle doğal bir süreçten daha çok yeni ürün satmak için yapılan bir kasıt aranmaya başlanıyor. Daha öncesinde konu hakkında bir haber yapmıştık.


Eski modeller aniden kapanabilir

Apple, cihazların yavaşlama sebebinin batarya performansından kaynaklandığını belirtiyor. Firma eski lityum-iyon bataryaların yüksek performans taleplerini karşılayamayacağı için yavaşladığını söylüyor. Hatta firma, eski bir iPhone’da eğer yüksek performans beklentisi olan bir uygulama açılırsa cihazın kendisini kapatabileceğini söylüyor. Yeni model iPhone’lar için gelen iOS sürümleri, performansı sonuna kadar kullanmak için programlanmış yazılımlar ve bunlar cihazın ömrünü daha erken bitirebilir.

Firmanın 10. Yılına özel olarak üretilen iPhone X, Apple’ın gelecekte izleyeceği politikanın bir göstergesi diyebiliriz. Yeni amiral gemisinde öncekilere göre daha gelişmiş bir batarya ve yapay zeka destekli bir işlemci kullanıldı. Bu nedenle pil ömrü eski modellere göre daha uzun olacak diyebiliriz.

#iPhone
#Apple
#Pil
6 yıl önce