|

Instagram'a gelecek olan 5 yeni özellik

Facebook tarafından satın alındıktan sonra Instagram sürekli olarak geliştirmeler yayınlamaya başladı. Her güncelleme ile yeni bir özellik kazanan sosyal medya platformuna kısa bir süre içinde 5 yeni yetenekler eklenecek.

Yeni Şafak
14:09 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:20 - 7/03/2018 Çarşamba
Diğer
Instagram son zamanlarda birçok yeni özelliği test etmeye başladı.
Instagram son zamanlarda birçok yeni özelliği test etmeye başladı.

Bu sene başından itibaren Instagram’ın yeni özelliklerini yayınlamadan önce ilgili dosyaları uygulama paketi olan APK’lara gizlediği fark edildi. Instagram’ın en güncel versiyonunda gizli bulunan yeni özellikler sosyal ağın yapısını tamamen değiştireceğe benziyor. Ancak bu özelliklerin tam olarak ne zaman ekleneceği ne yazık ki bilinmiyor.

İşte Instagram’a eklenmesi planlanan en yeni 5 özellik:

Portre Modu


Yeni nesil akıllı telefonların bir bölümünde yer alan ve kullanıcılar tarafından beğenilen portre modu, insanların bokeh efektli selfie’ler çekmesine olanak tanıyor. Bu efekt, arka planın bulanıklaştırılmasını veya diğer ışık efektlerinin fotoğrafa uygulanmasını sağlıyor.

Ocak ayında Instagram’ın uygulama paketinde fark edilen GIPHY tabanlı GIF arama özelliği birkaç hafta sonrasında kullanıcılara sunulmuştu. Bundan yola çıkarak, Instagram Hikayeleri için portre modunun yakın zamanda devreye sokulması muhtemel.

Cinemagraph


WABetaInfo tarafından keşfedilen bir diğer gizli özellik ise Cinemagraph. Bu özellik, çekilen fotoğrafların yalnızca bir bölümünün hareketli olmasını sağlıyor. Henüz ne zaman devreye gireceği bilinmeyen Cinemagraphs özelliği, Instagram’da paylaşılan fotoğrafların en ilginç bölümlerinin hareketlendirilmesini ve dolayısıyla daha ilginç kareler çekilmesini mümkün kılacak.

Sesli ve görüntülü arama


Instagram uygulama paketini (APK) inceleyen bağımsız geliştiriciler, sesli ve videolu arama özellikleriyle alakalı ‘call.png’, ‘video_call.png’ ve ‘action_call.png’ isimli görsel dosyalara rastladı. İncelemelerde, bu özelliklerin kullanıcılara karşılıklı takipleştikleri kişilerle doğrudan görüntülü ve sesli görüşmeler yapma şansı tanıyacağı fark edildi.

Instagram’ın sesli ve görüntülü arama özelliklerini devreye sokmaya hazırlanması sürpriz değil. Sosyal ağın en büyük rakibi Snapchat, üç yılı aşkın süredir görüntülü arama özelliğine sahip.

Sohbetleri sıralama


Instagram’ın test ettiği özelliklerden bir diğeriyse sosyal ağdaki özel mesajlaşmalarla alakalı. Kullanıcılar, konuşmaların sağ üst köşesine yerleştirilmesi planlanan ‘yıldız’ ikonunu kullanarak, istedikleri sohbetleri favorilerine ekleyebilecek. Instagram kullanıcıları, direkt mesaj bölümünde 'Gelen', 'Okunmamış' ve 'Yıldızlı' klasörlerine sahip olacak.

Veri indirme


Bildiğiniz gibi halihazırda kullanıcılar Instagram’a yükledikleri fotoğraf ve videoalrı cihazlarına geri indiremiyorlar. Instagram ekibi, bulutta depolanan kullanıcı verilerinin indirilmesine olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Öte yandan, WhatsApp’in de benzer bir özelliği kullanıma sunmayı planladığı belirtiliyor.

Instagram birçok farklı özelliği test ederken, bunlardan yalnızca bazılarını sosyal ağında devreye sokuyor. Bugün ele aldığımız özellikler her ne kadar heyecan verici olsalar da, test sürecinde karşılaşılacak ya da keşfedilecek beklenmeyen durumlar sonucunda rafa kaldırılabilir.

#Instagram
#Sosyal medya
#güncelleme
6 yıl önce