|

İşte Audi'nin limuzini: Audi A8L

Ultra lüks, yüksek performans!

Yeni Şafak ve
21:22 - 13/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere F segmenti otomobiller lüks sınıf olarak adlandırılıyor. Audi A8, Mercedes S serisi, BMW 7 serisi bu segmentin önde gelen otomobilleri arasında yer alıyor. Bu lüks otomobil üreticilerinin önemli devlet ve iş adamları için limuzin modeli ürettiklerini biliyoruz. Örnek vermek gerekirse birçok devlet başkanı Mercedes-Benz S serisinin limuzin modelini kullanıyor.



İşte Audi de artık bu limuzin kervanına katılıyor. Alman otomobil devi, ismi açıklanmayan Avrupalı bir müşterisi için A8'in uzun versiyonu olan A8 Long modelini 1 metre daha uzatarak A8L limuzini

.





İsimsiz müşteri önce otomobili 4 kişilik olarak istedi. Fakat daha sonra ani bir karar değişikliğiyle 6 kapılı ve 6 koltuklu olmasında karar kıldı ve aracın tasarımı bu doğrultuda değiştirildi. Ayrıca tüm koltukların ön tarafa doğru bakması da dikkat çeken bir detay. Zira 6 koltuklu limuzinlerde bildiğimiz üzere arka 4 koltuk genellikle birbirine karşı bakar.



Diğer taraftan aracın üstünün 3 parça cam tavandan oluştuğunu görüyoruz. Böylece aracın içinde ferah bir ortam oluşturulmuş.




A8L limuzin, 6-silindirli 3.0 LT motora sahip. 310 beygir gücündeki bu motor, aracı 0'dan 100 km/s hıza 7 saniyede ulaştırıyor. Bu rakamlar iddialı olmasa da son derece ideal. Zira A8 limuzin performanstan çok konfor amaçlı tasarlanmış bir otomobil.



A8'in limuzin versiyonunu gören Audi hayranlarının bu otomobilden sipariş edebilmek için sıraya gireceği tahmin ediliyor.



#audi
#audi a8
#limuzin
8 yıl önce