|

Tesla Boeing'e kafa tutarsa...

Tesla Model S uçak pistine girdi, Boeing 737 yolcu uçağıyla yarış yaptı!

Yeni Şafak ve
14:27 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:39 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere geçtiğimiz günlerde Batman vs Superman filmi vizyona girdi. Bu filmde farklı özelliklere sahip iki süper kahramanın hikayesini görüyoruz. İşte şimdi ki haberimizde de kısmen aynı durum söz konusu.



Elektrikli otomobil denilince akla gelen ilk isimlerden birisi Tesla Model S. Diğer taraftan hava yolu taşımacılığı denilince de Boeing ismi ön plana çıkıyor. İşte birbirinden tamamen farklı kulvarlardaki bu araçlar, drag yarışında

. Bir tarafta devasa boyutlarda uçağı Boeing 737, diğer tarafta ise ondan kat kat daha küçük elektrikli otomobillerin açık ara en iyisi Tesla Model S P90D. Burada P90D kullanılması önemli zira Model S'in en güçlüsü anlamına geliyor, 0-100 km/s performansı 2.8 saniye.





Yukarıdaki videoda gördüğümüz üzere pistte devam eden yarışta Model S açık ara önde götürüyor. Bunun nedeni tabii ki Tesla Model S'in tam elektrikli motor teknolojisine sahip olması. Özellikle kalkış esnasında, akaryakıtla çalışan otomobillere nazaran inanılmaz bir ivme yakalıyor.



Tabii bu video ünlü havayolu firması Qantas'ın bir reklamından ibaret ve uçak havalandıktan sonra Tesla'yı geride bırakıyor. Lakin bu Model S'in oldukça seri bir otomobil olduğu gerçeğini değiştirmiyor.



Bildiğimiz üzere Model S P90D, süper otomobil olarak adlandırılan Lamborghini, Ferrari gibi otomobillere de kafa tutabiliyor. Daha doğru bir kıyaslama yapabilmek için de Tesla Model S'i bu tür arabalar ile kıyaslamak gerekir. Aşağıdaki videoda da göreceğimiz üzere Tesla başlangıçta müthiş bir kalkış yapıyor ancak Tesla markalı araçların hızı 250 km/s ile sınırlı. Yani ilk 100 metreyi Tesla önde tamamlasa da devamında rakipleri tarafından geride bırakılıyor.




#tesla model s
#p90d
#boeing 737
8 yıl önce