|

Tesla'dan terör önlemi: Biyolojik Silah Savunma Modu

Arabaya girin, kapıları kapatın. Asayiş berkemal!

Yeni Şafak ve
13:13 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 13:32 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Otomobil sektöründe birçok yeniliği artık

Tesla Motors'dan

öğreniyoruz. Esasen Tesla'yı sadece elektrikli motoru özelinde değerlendirmemek lazım. Tabii ki Tesla'yı Tesla yapan en önemli unsur; hem uzun menzilli hem de performanslı elektrikli motoru. Fakat diğer özelliklerini de göz ardı etmemek gerekiyor.



Örneğin sık sık Google, Ford ve Volvo gibi firmaların sürücüsüz otomobil çalışmaları yaptığını ifade ediyoruz. Tesla Motors ise sessiz sedasız geliştirdiği

Auto Pilot

özelliği ile hali hazırda yarı-sürücüsüz otomobil deneyimi sunuyor. Diğer taraftan Tesla, dar alanlara park etmek için

Summon

özelliğini de geliştirdi. Böylece aracı park ettiğimiz yere gelince araçtan inerek, akıllı telefon üzerindeki uygulama sayesinde otomobilimizi park edebiliyoruz. Diğer taraftan Tesla,

Supercharging

(hızlı şarj) özelliğini de bir başka boyuta taşıyarak yarım saat şarj ile 300-350 kilometre menzil vaat ediyor.





Yeniliklerine alışkın olduğumuz Tesla Motors'dan bir hamle daha geldi. 7 kişilik SUV araç olan

Model X

, artık

HEPA

filtre sayesinde biyolojik silahlara karşı

. Şirket CEO'su

Elon Musk'ın

Twitter üzerinden duyurduğu yeniliğe göre söz konusu araçta artık Biyolojik Silah Savunma Modu olacak. Böylelikle Tesla kullanıcıları öldürücü etkiye sahip zehirli gazlara karşı korumalı olacak.





  • Biyolojik Silah:
    İnsanlar, hayvanlar ve faydalanılan bitkilerde ölüm veya zarar meydana getirmek, malzemeyi hasara uğratmak amacıyla mikroorganizmaların veya bunların toksinlerinin (zehirlerinin) kasten kullanılması biyolojik savaş olarak biliniyor. İşte bu doğrultuda kullanılan zehirli gazlar biyolojik silah olarak adlandırılıyor.

Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere Model X deneme amacıyla hava dolu bir balonun içine konulmuş. Tabii buradaki hava, ABD Çevre Koruma Ajansı'nın tavsiye ettiği hava değerinden 83 kat daha kirli. Böylece Model X'in bu kirli havaya ne derece karşı koyabileceği gözlemlenmek istenmiş.










Evet, Elon Musk'ın Tweetinde gördüğümüz üzere

Biyolojik Silah Savunma Modu

devreye girdikten saniyeler sonra araç kirli hava oranı neredeyse sıfıra inmiş. Böylece Tesla Motors, müşterilerini hava kirliliği sorunu ve olası terör saldırılarına karşı koruma altına almış oluyor. Ayrıca aracın çevresindeki havayı da belli oranda temizlemeyi başarıyor.



Bildiğimiz üzere Asya ülkelerinde (özellikle Çin) enerji kaynağı olarak büyük oranda kömür kullanılıyor. Belki Tesla'nın yaygınlaşması oradaki

havanın temizlenmesi

konusunda yardımcı olabilir.



Diğer taraftan okuyanların bileceği üzere geçtiğimiz günlerde '

Doğa düşmanı Tesla?

' isimli bir haber kaleme almıştık. Söz konusu haberde Tesla'nın dolaylı olarak Asya ülkelerinde doğayı daha çok kirletebileceği yazıyordu. Elon Musk ve ekibi ise adeta bu habere nazire yaparak, 'biz doğayı kirletmiyoruz, aksine temizliyoruz!' mesajı vermiş. :)





#tesla motors
#elon musk
#elektrikli otomobil
#autopilot
#summon
#model x
#biyolojik silah savunma modu
8 yıl önce