Fötr şapkalı patron Ecevit

Murat Kelkitlioğlu
Murat KelkitlioğluYeni Şafak Gazete Yazarı
00:00, 12/04/1999, Pazartesi • Yeni Şafak Haber Merkezi
Fötr şapkalı patron Ecevit

Siyaset tamamen seçime endekslendiği için hükümetin kapalı kapılar ardında yürüttüğü gizli işlerle kimse ilgilenmiyor. Seçimlerde iktidarda olmanın faydalarını kullanmayacağı yönünde sözler veren Başbakan Bülent Ecevit yönetimindeki DSP hükümetinin son iki hafta içinde belli çevrelerin çıkarlarına yönelik aldığı kararlar vatandaşın nasıl kandırıldığını gözler önüne seriyor. Otomotiv sanayi ve turizm sektörüyle ilgili alınan kararların ardından, kendisini destekleyen medya şirketlerine enerji dağıtım ihalelerinde tekrar vize veren Ecevit''in, seçimler öncesinde iktidar olmanın nimetlerinden ne ölçüde yararlandığının en önemli kanıtı. Sayın Ecevit, bir zamanlar kendisini koltuktan indiren büyük sermaye gruplarıyla, karşılıklı çıkarlar söz konusu olduğunda, ne derece "can ciğer kuzu sarması" olunacağını dosta düşmana göstermeye başladı. Ancak bizim bir önerimiz var sayin Ecevit''e. Artık sermaye gruplarıyla çok yakın ilişki içine girdiğine göre "halkçı Ecevit" sloganını bir kenara bırakıp, "patron Ecevit" imajını kullansın, bir de özellikle köylülerin taktığı kasketi çıkarıp fötr şapka giymeye başlasın. Şu anda aldığı kararlar ve yaptığı hizmetler bunlara daha çok yakışıyor.

Seçim sonrası ne değişecek?

Kimse kimseyi kandırmasın. Seçim sonrası hiçbir şey değişmeyecek. Bugün miting alanlarında bol keseden vaadlerde bulunan siyasi parti liderlerinin seçim bildirgelerini incelediğimizde böyle bir sonuca ulaşmak zor olmuyor. Siyasi partilerin seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattıkları seçim bildirgelerinde ülkenin en öncelikli ve önemli problemlerine, her zaman olduğu gibi popülist yaklaşımlarda bulunulduğunu görüyoruz. Sosyal güvenlik reformu başta olmak üzere köklü bir tarımsal destekleme ve mali reform yapılacağı yolunda en ufak bir ışık göremediğimiz bildirgelerde, bu konularla ilgili çok yuvarlak ve yüzeysel ifadelerin yer aldığını söylemek haksızlık olmaz. Ülke bütçesinde yıldan yıla büyüyen kara bir delik olan sosyal güvenlik açığına çözüm bulmak için neler yapılacağı, emeklilik yaşının ne olacağı konusunda tek bir kelimeye dahi rastlamak mümkün değil. Fazla üretilen tütünü yakmak için Bakanlar Kurulu''nun karar çıkardığı ülkemizde, ekim alanlanlarının daraltılması, tarımsal desteklemenin yeniden düzenlenmesi gibi cesur kararların alınacağına dair en ufak bir ışık göremiyorsunuz. Yarım yamalak, kimilerini abad kimilerini berbat eden uyduruk vergi reformları yerine her kesime eşit davranıldığı bir vergi reformu vaadinde bulunan, mali piyasaları rahatlatacak, rant ve faiz gelirleriyle köşe olan çevrelerin çıkarlarına çomak sokacak bir mali reformdan bahseden tek parti bulamıyorsunuz. İşte bu ve buna benzer reformların yapılamayacağını düşündüğümüz için seçim sonrası da hiçbir şey değişmeyecek diyoruz.

Vatandaş umutsuz

Ülkede her şey seçime endekslendi. Bütün kurumlar, siyasetçiler seçim atmosferine girerken, ülkenin kaderini belirleyecek oyları kullanacak olan vatandaşlar bırakın seçim atmosferine girmeyi, seçimlerden konuşmaktan bile uzak duruyor. Gerek kendim, gerekse diğer arkadaşlarım özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde seçim atmosferini koklamak için çalışmalar yapıyoruz. Gerek ben gerekse diğer arkadaşlarımın edindiği izlenim, vatandaşın seçimden çok geçim derdiyle ilgilenmesi. Gittiğimiz seçim bölgelerinde vatandaşlara, seçimler ve seçim sonrası için neler düşündüklerini sorduğumuzda "Yahu bırakın seçimi. Millet geçim sıkıntısı içinde. Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde veya benzeri serzenişlerle karşılaşıyoruz. Sadece bununla da sınırlı kalmıyor vatandaşın şikayet ve umutsuzlukları. "Seçim olacak da ne olacak? Bizlere bol bol vaadde bulunanlar seçimlerden sonra yakınımıza bile uğramıyorlar" şeklindeki umutsuz açıklamalara benzer birçok sıkıntı dile getiriyor vatandaşlar. Hatta bazıları kendilerinden oy isteyen adaylara, "İlk önce söylediklerinizi yapın, ondan sonra bizden oy isteyin. Bu nedenle 18 Nisan''da oy kullanmayacağız" diyorlar. Vatandaşın bu durumundan kimsenin özellikle siyasetçilerin şikayet etmeye hakkı yok. Çünkü onları bu duruma getirenler, şu anda milletvekili veya belediye başkanı olmak için aday olan kendileri.

Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026