|

Ambargo Katar’ı güçlendirdi

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani, Körfez bölgesindeki krizin patlak verdiği Haziran öncesine göre ülkesinin daha güçlü olduğunu belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:16 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani

Şeyh Temim, başkanlığını yaptığı Bakanlar Kurulu toplantısında, “Şuandaki Katar, bizim ve diğer herkes için Haziran 2017 öncesinden çok farklı. İftihar ettiğimiz bir tarihimiz var, ancak Haziran 2017’de olanlar bizi güçlendirdi ve ülkemiz için daha fazla çalışmaya sevk etti” dedi. Gelecek dönemin ve ülkenin 2030 vizyonunun başarıyla ilerlemesinin önemine dikkati çeken Şeyh Temim, temel kalkınma projelerinin, üzerinde çalışıldığı gibi normal seyrinde, beklenen en yüksek kaliteyle devam etmesi gerektiğini aktardı.

Katar Emiri, Körfez krizinin çözümüne ilişkin ise şunları söyledi: “Katar devleti, Körfez krizini diyalog yoluyla çözmeye hazır. Eğer bir anlaşmanın gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediliyorsa bunun zorla kabul ettirmeden uzak, herhangi bir devletin içişleri ve ulusal egemenliğine müdahale edilmeksizin tüm tarafları kapsaması gerekiyor.”

#Katar
#Şeyh Temim
#Ekonomi
7 yıl önce