|

CIA başkanlarını çıldırttı

ABD Başkanı Donald Trump’ın CIA'in eski başkanı John Brennan’ın gizli belgelere erişim hakkını iptal etmesi CIA’ın eski yöneticileri ve üst düzey istihbarat yetkilileri arasında sert tepkiyle karşılandı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/08/2018 Pazar
Güncelleme: 01:49 - 19/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
John Brennan - Leon Panetta - David Petraeus
John Brennan - Leon Panetta - David Petraeus

Aralarında CIA'in eski başkanları Robert Gates, George Tenet, Porter Goss, Leon Panetta ve David Petraeus'un bulunduğu isimlerin imzası ile yayınlanan açıklamada Trump’ın aldığı bu karar sert bir dille eleştirildi. Açıklamada, Trump’ın Brennan'a yönelik tutumunun "uygunsuz" ve "derin üzüntü verici” olarak nitelendirildi.


CLAPPER VE HAYDEN DE LİSTEDE

Açıklamada, “Başkan’ın John Brennan'a yönelik tutumu ve eski yetkililere karşı benzer adımlar atma tehdidi, kimin gizli belgelere erişimi olup olmayacağından ziyade ifade özgürlüğünün baskı altına alınması girişimidir” ifadesi kullanıldı.


Açıklamayı imzalayanlardan eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve CIA’ın eski başkanlarından Michael Hayden'ın, gizli belgelere erişimi iptal edilecekler listesinde bulunduğu belirtiliyor. ABD'de eski istihbarat yöneticilerinin çoğu, danışmanlık yapmayı sürdürdüğü için gizli belgelere erişim hakkı bulunuyor.

#ABD
#CIA
6 yıl önce