Güney Afrika'ya sığınan Filistinlilere İsrail müsaade etmedi
23:41, 13/11/2025, Perşembe
AA

Johannesburg'daki O.R. Tambo Havalimanı
Güney Afrika'ya sığınmak için ülkeye gelen 150'den fazla Filistinlinin pasaportlarında İsrail tarafından çıkış damgası bulunmadığı için uçaktan inmelerine izin verilmedi. İnsani yardım kuruluşu Gift of the Givers Başkanı Imtiaz Sooliman, "İsrail, bu zavallı insanların yabancı bir ülkede çektikleri acıları daha da artırmak için bu insanların pasaportlarına kasıtlı olarak damga vurmadı." ifadelerini kullandı.
Güney Afrika Cumhuriyeti'ne sığınmak isteyen ve pasaportlarında İsrail tarafından çıkış damgası bulunmayan 150'den fazla Filistinli, ülkeye giriş izni için Johannesburg'daki havalimanında uçakta bekletiliyor.
Güney Afrika'ya sığınmak isteyen Filistinli grubu taşıyan özel uçak, öğleden sonra Johannesburg'daki O.R. Tambo Havalimanı'na iniş yaptı.
Güney Afrikalı insani yardım kuruluşu ın organizasyonunda mülteci statüsü talebiyle ülkeye gelen 150'den fazla Filistinlinin, pasaportlarında İsrail tarafından çıkış damgası bulunmadığı için uçağı terk etmelerine müsaade edilmedi.
"Gift of the Givers"
Gift of the Givers Başkanı Imtiaz Sooliman, yaptığı açıklamada,dedi.
"İsrail, bu zavallı insanların yabancı bir ülkede çektikleri acıları daha da artırmak için bu insanların pasaportlarına kasıtlı olarak damga vurmadı."
Sooliman, Güney Afrika Sınır Güvenliği Otoritesinin, pasaportlarında çıkış damgası bulunmayan bu kişilerin uçaktan ayrılmalarına müsaade etmeme yetkisine sahip olduğunu ifade etti.
Güney Afrika hükümeti yetkilileri, Filistinli sığınmacıların ülkeye kabulü veya sınır dışı edilmelerine ilişkin henüz açıklamada bulunmadı.

Dünya
BM Batı Şeria'daki bir caminin İsrailliler tarafından kundaklanmasını şiddetle kınadı

Hayat
İyilik Gemisi 18’inci kez yola çıktı

Gündem
İlk ağızdan Türkiye'ye 'Gazze' çağrısı: 'İslam gücüne dahil olmasını istiyoruz'
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.