Japonya'da şiddetli yağış: Ölü ve yaralılar var
13:21, 14/08/2026, Cuma
DHA

3 itfaiye görevlisi ve 1 polis hayatını kaybetti.
Japonya'nın Chiba eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle 8 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Chiba eyaletinde 12 saat içinde 348 milimetre ile rekor seviyede yağış kaydedildiğini ve bu miktarın eyaletin ağustos ayı ortalamasının yaklaşık 3 katı olduğunu duyurdu. Chiba eyaleti yetkilileri; Chiba, Kashiwa, Ichikawa, Sakura ve Yachiyo kentlerinde meydana gelen olaylarda toplam 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin ise hafif yaralandığını bildirdi.
Şiddetli yağış ve toprak kayması riskine karşı bölgede verilen en yüksek seviyedeki acil durum uyarısı bu sabah itibarıyla alt seviyelere düşürülürken, olası yeni yağışlara karşı halkın tedbirli olması çağrısında bulunuldu.

Gündem
Giresun'da sağanak sel ve taşkına neden oldu

Gündem
Giresun’da şiddetli yağış etkili oldu
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.