|

Başbakan'dan Patriot açıklaması: S-400 alternatifi değil

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye NATO üyesi bir ülke. Dolayısıyla NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney sınırlarından başlıyor. ABD Suriye'de bir takım yanlışlarına rağmen hala bizim müttefiğimizdir. ABD'nin Patriotleri, S-400'lerin alternatifi değildir" dedi. Başbakan, ayrıca, "Malum hiçbir şekilde uygun görmediğimiz Kuzey Irak referandumundan sonra hava sahasını kapatmıştık. Şimdi Irak merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibariyle açıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
14:08 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 14:38 - 23/03/2018 Cuma
Tvnet
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Irak merkezi yönetiminin Kuzey Irak'a uçuş yasağının kaldırılmasının ardından bugün itibarıyla Türkiye'nin de Erbil'e yönelik olarak bu yasağı kaldıracağını ifade etti. Yıldırım, Süleymaniye'nin ise bu uygulamanın dışında olacağını söyledi.

Yıldırım, ABD ile Patriot füze savunma sistemi ile ilgili iddialara ilişkin soruya da "Türkiye NATO üyesi bir ülke. Dolayısıyla NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney sınırlarından başlıyor. ABD Suriye'de bir takım yanlışlarına rağmen hala bizim müttefiğimizdir. ABD'nin Patriotleri, S-400'lerin alternatifi değildir" diyerek yanıt verdi.

Yıldırım'ın açıklamaları:

PATRİOTLER S-400 ALTERNATİFİ DEĞİL

Türkiye NATO üyesi bir ülke. Dolayısıyla NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney sınırlarından başlıyor. Türkiye'nin güney sınırlarını teminat altına alacak her türlü ortak çalışmaya biz sıcak bakıyoruz. ABD Suriye'de bir takım yanlışlarına rağmen hala bizim müttefiğimizdir. (Patriot) Bunlar S-400'lere alternatif değildir.

ERBİL'E HAVA SAHASI BÜGÜN İTİBARİYLE AÇILIYOR

Başbakan Yıldırım, ayrıca, Erbil'e uçuş yasağı ile ilgili "Malum hiçbir şekilde uygun görmediğimiz Kuzey Irak referandumundan sonra hava sahasını kapatmıştık. Şimdi Irak merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibariyle açıyoruz. Bugün itibariyle Türkiye ve Avrupa’dan Erbil’e sivil amaçlı ticari uçuşlar gerçekleştirilebilecek. Ancak Süleymaniye’ye herhangi bir uçuş gerçekleşmeyecek. Çünkü Süleymaniye’de ülkemize yönelik terör örgütünün faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün itibariyle akşama doğru hava sahası açılmış olur. Sefer planlaması THY ve diğer havayollarının planlamasına göre gerçekleşecek. Bundan sonra da tehdit nerede gözükürse, belirgin hale gelirse oraya da operasyon yapma hakkımız saklıdır" dedi.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Erbil
#S-400
#patriot
6 yıl önce