|

Başbakanlık'ta kriz masası

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'e yakın yaralı olduğu bildirildi. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi. Suruç'taki gelişmelerle ilgili Başbakanlık'ta, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoglu başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu.

Yeni Şafak
13:56 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:31 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. En az 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'e yakın yaralı olduğu belirtiliyor. Nedeni bilinmeyen patlama nedeniyle yaralılar olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. İlçeye ayrıca Şanlıurfa kent merkezinden de takviye polis ekipleri gönderildi.



Patlamayı bir canlı bombanın gerçekleştirdiği iddia ediliyor.



Suruç'taki gelişmelerle ilgili Başbakanlık'ta, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu. Başbakan Davutoğlu'nun Şanlıurfa Valisi ve Suruç Kaymakamından gelişmelerle ilgili bilgi almaya devam ettiği bildirildi.



Başbakan Davutoğlu'nun olayı yakından takip ettiği ve olayın hemen ardından İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten Suruç'taki gelişmeler ile ilgili bilgi aldığı açıklandı. Davutoğlu'nun talimatı ile Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde incelemek için bölgeye gitti. Davutoğlu'nun yaralıların durumunu yakından takip ettiği bildirildi.






#Suruç
#patlama
#kriz masası
#başbakanlık
9 yıl önce