|

Bozdağ: Yunan askerlerin takası söz konusu değil

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye'de tutuklu 2 Yunan askerin Yunanistan'daki FETÖ'cü darbecilerle takasının kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, "Bu ikisi birbirinden ayrı konulardır. Türk yargısı bağımsızdır ve kararını buna göre verecektir" dedi. Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin ise "Afrin Zaferi, Kılıçdaroğlu'nun ayarını bozdu" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:27 - 8/04/2018 Pazar
Güncelleme: 12:58 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat'ta yaptığı açıklamada Yunan askerlerinin FETÖ'cü darbecilerle takas edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsünden yaptığı ve hakkında tazminat davaları açılan konuşmalarına da değinen Bozdağ, "Kılıçdaroğlu yasaları çok iyi biliyor ve dokunulmazlığı olduğu için hakaret içeren konuşmalarını Meclis kürsüsünden yapıyor. Sonra da davaların neden açıldığını soruyor. Sen hakaretçisin, küfürbazsın, yalancısın diye bu davalar açılıyor. Git mahkemeye delillerinle itiraz et. Edemiyor. Bu kadar yalanı duble yollar da, otobanlar da Türk Milleti de kaldırmaz."

"Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi herkesin yararınadır"

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Bozdağ, şunları söyledi:

"Devlet fabrikatör değildir. Devlet destek verir, özel sektör güçlenir. Ekonomide özel sektörü güçlendirirseniz daha güçlü olursunuz. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi herkesin yararınadır. İşçilerin en ufak bir kaybı yok. Fabrikalar 5 yıl süreyle çalışmaya devam edecek. Ondan sonra da çalışacaklar. Kotaların azaltması söz konusu değil. Kotasını kullanmayan bir fabrikanın kullanmadığı kotası başka bir fabrikaya verilecektir. Pancar üretim alanlarında daralma olmayacak."

"Türkiye'ye laf atmak Yunanistan'da prim yapıyor"

Türkiye'nin Yunanistan ile ilişkilerinde her zaman daha iyisinin olması için çabaladığına dikkati çeken Bozdağ, son zamanlarda Yunanistan'da Türkiye'ye laf atmanın 'prim' yaptığını vurguladı.

"Türkiye'nin hiç bir ülkenin toprağında gözü yoktur" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ne karada ne denizde kimsenin toprağına el uzatmaz Türkiye. Ama kimseye de havada denizde karada kendine el uzattırmaz. Bunu tarih boyunca ispatladık. Yunanistan'da darbeci FETÖ'cüler var. Oraya kaçtılar. Yunan Başbakanı Çipras özel görüşmelerde 'iade edeceğiz' dedi. Şimdi etmiyorlar, 'bizde hukuk var' diyorlar. Aynı şekilde bizim elimizde Yunan darbeciler olsa biz bunları vermezsek yunan makamları ve Yunan halkı bundan memnun olur mu? Hukuku esas çiğneyen Yunanistan'dır. Yunan askerler takas konusu değildir bunu defalarca söyledik. O konu ayrıdır bu konu ayrıdır. Türkiye bağımsız bir devlettir, yargı bağımsızdır. Hukuk kuralları içinde yunan askerlerin yargılanmasına devam edilecektir."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin sınırına giden sanatçılara ilişkin soruya ise Bozdağ, "Afrin Zaferi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayarını bozmuştur" dedi.

#Türkiye
#Yunanistan
#Bekir Bozdağ
6 yıl önce