|

Darbe mühendisleri

FETÖ’cü darbe girişimi sırasında yayını kesmek amacıyla cuntacılarla birlikte TRT’ye giren mühendislerin 15 Temmuz akşamı Ankara’nın Bağlıca semtinde buluştukları ortaya çıktı. Şüpheli mühendis Uğur Özüdoğru, diğer mühendislerle toplandıkları eve gelen askerlerin diğerlerini TRT binasına götürdüğünü ve başka birisinin ise İstanbul'dan gelenleri organize ettiğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:47 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi cuntacı askerler tarafından TÜRKSAT'a yapılan saldırı güvenlik kameralarına böyle yansımıştı.
15 Temmuz gecesi cuntacı askerler tarafından TÜRKSAT'a yapılan saldırı güvenlik kameralarına böyle yansımıştı.

Ankara Gölbaşı Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TÜRKSAT'ta yaşananlara ilişkin hazırlanan fezlekeye giren bir şüpheli ifadesi, FETÖ'nün kalkışmada rol alacak mühendisleri bile önceden örgütlediğini ortaya koydu.



GÜZEL BİR İŞ VAR!


FETÖ'cü darbe girişimi sırasında TÜRKSAT ve TRT'ye giden mühendis grubuna aracını tahsis ettiği belirlenen ve soruşturma kapsamında Yalova'da yakalanarak tutuklanan bilişim uzmanı Uğur Özüdoğru, 15 Temmuz günü öğleden sonra bilgisayar mühendisi Murat Yıldız'ın kendisine WhatsApp'tan "Güzel bir iş var. Serdar Kaya'nın evinde buluşalım" şeklinde mesaj attığını aktardı. Özdoğru, ifadesinin devamında özetle şunları kaydetti: "Akşam saat 19:00 sıralarında daha önceden yerini bildiğim Serdar Kaya'nın evine aracımla gittim.



BİZ MAHVOLDUK DEDİLER


Oraya gittiğimde Murat Yıldız ile Onur Demircan'ın da orada olduğunu gördüm. Saat 20:00 sıralarında Onur Demircan'a telefon geldi. Uzaklaşıp bir süre konuştuktan sonra benim aracımla Kaya'nın Ümitköy'de bulunan ofisine gitti. Onur evden çıktıktan 10-15 dakika sonra bir şahıs eve gelip Serdar ve Murat'ı da aşağıya çağırdı. İzlenimime göre tanışık olmadıklarını düşündüm. Murat ve Serdar sanki bunu bekliyormuş gibi birlikte çıktılar. Saat 22:30 sıralarında televizyon izlerken söz konusu darbeye teşebbüs olayları ile ilgili haberler verilmeye başlandı. Saat 06:00 sıralarında 3'ü birlikte eve geldiler. Geldiklerinde yorgun ve bezgin bir halleri vardı. 'Biz mahvolduk kandırıldık kullanıldık' gibi ifadeler kullanıyorlardı."






GELEN KİŞİ ASKERMİŞ


"İçeride heyecanlı bir şekilde konuşurken anladığım kadarıyla akşam kendilerini almaya gelen tanımadığım şahıs asker imiş. Çıktıktan sonra Onur Demircan'ı da alarak TRT binası bölgesine gitmişler. Askerlerle birlikte TRT binasına girmişler. Halkın binanın etrafına toplanması üzerine oradan kaçmışlar."



HABERİ YOKMUŞ!


"Serdar benim aracımın Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'ta olduğunu öğrendiğini söyledi. Aracımın İstanbul'dan gelen birilerine verildiğini söylemişti. Murat araçtan inmedi, ben sinirle inip yolun sol tarafın olduğunu gördüm. Yedek anahtarla çalıştırıp polis kontrolünden geçtim. Herhangi bir sorgulama yapılmadı."



Fezlekede adı geçenler


Bilgisayar ve iletişim alanında uzman olan şüpheliler hakkında fezlekede şu bilgiler yer aldı:



  1. Salih Mehmet Dağköy: FETÖ'yle irtibatlı Yamanlar Lisesi mezunu, Samanyolu TV ve El Cezire TÜRK TV'de çalıştı.
  2. Aydın Yavuz: TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde Kurumsal Gelişim Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.
  3. Burhan Güneş: Bilgisayar mühendisliği mezunu ve TÜBİTAK'ta daha önceden İdari İşler Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.
  4. Birol Baki: Sistem Elektronik isimli şirketi var.
  5. Uğur Özüdoğru: Havelsan, BTK ve son olarak Başbakanlık Sektörel İzleme Birimi'nde çalıştı.
  6. Murat Yıldız (firari) : Bir süre HAVELSAN'da çalıştıktan sonra Logo Yazılım isimli firmada çalıştı.
  7. Serdar Kaya (firari): TUSAŞ'ta bilgisayar mühendisi olarak çalıştı.
  8. Onur Demircan (firari): HAVELSAN'da çalışıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'ye kaçtığı belirlendi.

#15 Temmuz
#FETÖ
#TÜRKSAT
7 yıl önce