|

Dışişleri Bakanlığı: Türk hava sahası Irak-Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nın kullanımına kapatıldı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır" denildi.

14:45 - 5/04/2023 Çarşamba
Güncelleme: 15:47 - 5/04/2023 Çarşamba
DHA
Irak-Süleymaniye'ye giden uçaklar Türkiye'den geçemeyecek.
Irak-Süleymaniye'ye giden uçaklar Türkiye'den geçemeyecek.

Türk hava sahası Irak-Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nın kullanımına kapatıldı. Irak-Süleymaniye'ye giden uçaklar Türkiye'den geçemeyecek.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır.

Söz konusu karar, Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alınmıştır.

İlk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülen karar, anılan tarihe kadar yakından izleyeceğimiz gelişmeler ışığında tekrar gözden geçirilecektir."








#Dışişleri Bakanlığı
#Irak
#Suriye
#PKK
1 yıl önce