|

Pavyondan örgüt evine giderdik

FETÖ’cü eski Paris askeri ataşesi Emin Ali Ulaş’ın yargılandığı davada tanıklık eden H.Ş, “Emin Ali Ulaş’la pavyondan, kumarhaneden çıkıp örgüt evine giderdik” dedi. Ulaş’la KKTC’de tanıştığını anlatan H.Ş., “Toplantılara hep aynı eve giderdik. Gülen’in videolarını izler, kitaplarını okurduk” diye konuştu.

M. Sait Özkan
04:00 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:23 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul'da yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasındaki itiraflardan, FETÖ'nün örgüt elemanlarını kamufle etmek için çocuklu ailelerin evlerine yerleştirdiği ortaya çıktı. İstanbul Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasında geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 50 şüpheliden 42’si adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 23’ü itirafçı olurken, 16’sı cezaevine gönderildi. İstanbul Jandarma Komutanlığı ve İstanbul Başsavcılığı’nca koordineli bir şekilde yürütülen soruşturmada itirafçı olan kapatılan Deniz Harp Okulu öğrencisi B.Ş. aynı hücrede olduğu şahısların isimlerini paylaşırken, örgüt evinde kaldığı sürede şahit olduklarını da anlattı.

AİLEYLE BİRLİKTE KALDIK

  • Harp Okulu 1. sınıftayken kaldığı örgüt evini değiştirdiğini söyleyen B.Ş., çocuklu bir ailenin kaldığı eve taşındıklarını söyledi. Ev abisiyle kendisinin bir salonda aile bireylerinin ise diğer odalarda kaldığını söyleyen B.Ş. bu evde ortalama 2-3 saat kaldıklarını aktardı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda ifadesi alınanB.Ş. kriptolu mesajlaşma yöntemleriyle ilgili de ayrıntılı ifade verdi. B.Ş., 2014 yılında Heybeliada Deniz Lisesi son sınıfta bulunduğu süre içerisinde mahrem imamı Servet Yıldız tarafından kendisine, “Bundan sonra aramızdaki haberleşmeyi ‘Trivia Crack’ adlı oyun üzerinden, mesajlaşma yolu ile sağlayacağız” dediğini aktardı.

MESAJDAN İLETİŞİM

B.Ş., ifadesine şöyle devam etti: “Ben haberleşmenin nasıl olacağını kendisine sordum. O da 'Oyunu internet üzerinden cep telefonuna yükle, daha sonra oyunda kullandığın ismi bana bildir. Ben de seni arkadaş olarak ekleyeyim ve arkadaş olduğumuzda mesajlaşmaya başlayabiliriz' dedi. Bu oyunun mesaj kısmı üzerinden Servet abi ile irtibata geçiyordum.”

HÜCRESİNİ DEŞİFRE ETTİ

Kendisinin ankesörlü hattan aranmadan önce veya sonrasında ardışık bir şekilde aranan diğer isimleri de tanıyıp tanımadığı sorulan B.Ş. bu kişileri de deşifre etti. B.Ş., şıunları anlattı: “M.T. askeri okuldan sınıf arkadaşımdır. Aynı cemaat evine gittiğimiz şahıslardandır. Kendisi cemaat içerisinde Fatih kod adını kullanırdı. H.İ. ise ortaokul ve askeri okuldan sınıf arkadaşımdır. Aynı cemaat evine gidiyorduk. Kendisinin kod adı ‘Hamza’dır.”

  • Pavyondan örgüt evine!
  • FETÖ'den tutuksuz yargılanan eski Paris askeri ataşesi Emin Ali Ulaş'ın duruşmasına tanık ifadesi damgasını vurdu. Duruşmada tanık olarak dinlenen H.Ş., sanıkla aynı dönem Harp Okulu'ndan mezun olduklarını, 1996-2004 yılları arasında çeşitli askeri birliklerde aynı dönem görev yaptıklarını anlattı. Tanık H.Ş, 1987'de o dönem "cemaat" olduğunu bildiği yapıya girdiğini sanıkla da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde örgüt vasıtasıyla tanıştığını belirterek, şu bilgileri paylaştı: "Örgüt demeye dilim varmıyor, çünkü o dönemde biz hizmet hareketi derdik. Sanıkla Kıbrıs'ta tanıştık. İkimizden sorumlu olan mahrem imamla ayda bir kez görüşürdük. Genç bir çocuktu. Toplantılara hep aynı eve giderdik. Görüşmelerde, Gülen'in videolarınız izler, kitaplarını okurduk. Bankaların promosyonlarını himmet olarak verirdim. Emin Ali Ulaş'la pavyondan, kumarhaneden çıkıp örgüt evine giderdik." Üzerine atılı silahlı terör örgütü üyeliği suçunu reddeden Ulaş, 21 yıllık askerlik hayatı boyunca hiçbir yasa dışı örgütün içerisinde olmadığını savunarak beraat talebinde bulundu.
#Emin Ali Ulaş
5 yıl önce