|

Ruslar da FETÖ dedi

Rus büyükelçi Karlov suikastında tüm izler FETÖ’ye çıkıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileriyle bir araya gelen Rus heyetin de son bulgular ışığında, suikasttan FETÖ’yü sorumlu tuttuğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonundaki şifrenin kırılabilmesi için “Ne gerekiyorsa yapılsın” talimatı verdi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:35 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin Ankara'ya gelen Rus heyet, "suikastın arkasında FETÖ'nün olduğunu düşündüklerini" bildirdi.
Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin Ankara'ya gelen Rus heyet, "suikastın arkasında FETÖ'nün olduğunu düşündüklerini" bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik 19 Aralık 2016'da düzenlenen suikasta ilişkin soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’cü katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonunun şifrenin kırılabilmesi için “Ne gerekiyorsa yapılsın” talimatı verdiği öğrenilirken Rus yetkililerin de suikastın arkasında FETÖ’nün olduğunu düşündüklerini bildirdiği belirtildi. Suikast dosyasında çember giderek daralırken, savcılık, Altıntaş’ın şifresi kırılamayan telefonuyla ilgili düğmeye bastı.

İSRAİLLİ FİRMA, 20 BİN DOLAR İSTEDİ

Altıntaş’ın olay yerinde bulunan cep telefonunun şifresinin kırılması için ilk önce bir İsrail firması ile temasa geçildi. Ancak 20 bin dolar para isteyen firmanın şifrenin kırılacağı garantisini vermemesi üzerine savcılık görüşmeleri sonlandırdı. İsrail firmasıyla görüşmelerin sonlandırılmasında firmanın cep telefonunu yurt dışına çıkarmak istemesinin de etkili olduğu öğrenildi. Bu arada konuya ilişkin bilgi verilen ve soruşturmayı yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başta olmak üzere soruşturmada görev alan birimlere, söz konusu telefon şifresinin kırılabilmesi için “Ne gerekiyorsa yapılsın” şeklinde talimat verdiği öğrenildi.

RUSLARDAN BEYAZ HACKER TEKLİFİ

Karlov’un ölüm yıldönümü nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus heyet, önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ile bir araya geldi. Rus heyet ile yapılan görüşmede de Altıntaş’ın şifresinin kırılamayan telefonu gündeme geldi. Savcılık ve emniyet yetkililerinin de katıldığı toplantıda, şifreyi kırabilecek ülke ve firmalar masaya yatırıldı. Rus heyetin, söz konusu şifrenin kırılması için ülkelerinde ‘Beyaz Hacker’ olarak bilinen gruptan yardım alınabileceğini söylediği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, şifreyi kırabilecek teknolojinin Hindistan merkezli bir firmada bulunduğu, söz konusu firmanın telefonu yurt dışına çıkarmadan Türkiye’de inceleyebileceğinin de ele alındığı ve bu firmayla temasa geçilmesi konusunda görüş bildirildiği belirtildi.

FETÖ’YÜ İŞARET ETTİLER

Toplantıda, soruşturmanın geldiği nokta ve FETÖ izlerine ilişkin Rus heyete bilgi verildiği de ifade edildi. Alınan bilgiye göre, Başsavcılık yetkilileri, iki ülke arasındaki ilişkileri bozmak için Karlov’a yönelik suikastın düzenlendiği ve suikastın arkasında FETÖ’nün olduğunu söyledi. Bunun üzerine Rus yetkilileri de aynı kanaatte olduklarını, suikastın arkasında FETÖ’nün olduğunu düşündüklerini bildirdi.

Ankara’da anıldı

FETÖ’cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın geçen yıl silahlı saldırı sonucu öldürdüğü Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara ve Moskova’da düzenlenen törenlerle anıldı. Karlov için Rusya Büyükelçiliği’nde tören düzenlendi. Törene katılan vatandaşlar Karlov’un anıtının önüne çiçekler bıraktı. Başkent Moskova’nın Petrozavodskaya caddesinde de Karlov’un yaşadığı evin önünde anma töreni düzenlendi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Karlov’un eşi Marina Karlov’un yanısıra çok sayıda Türk işadamı ve basın mensubunun katıldığı törende, Karlov’un yaşadığı evin duvarına rölyefi asıldı.

#FETÖ
#Büyükelçi Karlov
#Mevlüt Mert Altıntaş
6 yıl önce