|

Berivan'a doğduğundan beri ilik aranıyor

Adana'da 3 ağabeyini talasemi hastalığından kaybeden 11 yaşındaki Berivan Atabay'a doğduğu günden beri ilik aranıyor. İlik nakli için destek isteyen ilköğretim öğrencisi Atabay sık sık arkadaşları gibi olmak istediğini söylüyor.

Yeni Şafak
13:03 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 15/02/2016 Pazartesi
DHA

Fatma ve Hüseyin Atabay çifti, 'Akdeniz anemisi' olarak da bilinen talasemi hastalığından daha önce 3 çocuğunu kaybetti. Çiftin kızı Berivan Atabay da dünyada en sık görülen kalıtsal kan hastalığı olan talasemiye yakalandı. Kızının hastalığa bağlı olarak devamlı yorgun düştüğünü, bu yüzden eve mahkum olduğunu belirten anne Fatma Atabay, 11 yıldır uygun donör bulunamadığı için ilik nakli yapılamadığını söyledi.



Donör olmasını istedikleri çoğu kişinin korkup kabul etmediğini anlatan anne Atabay şöyle konuştu: "İlaç veriliyor, kan veriliyor faydası yok. Yemek yiyemiyor, oyun oynayamıyor, okula gidemiyor. Kızım yaşamak istiyor. Tüm büyüklerimizden yardım istiyoruz. Yurtdışında Türkiye'de ne olur donör olsunlar, ilik nakli bekliyoruz. Evimizde maaşlı çalışan yok. Cebimizde bir simit parası yokken, 3 otobüs değiştirip Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne kızımı götürüyoruz. Kızım için canımı veririm."



Yaşamak istiyorum


Arkadaşlarıyla oyun oynadığında halsiz düştüğünü anlatan Berivan, sadece evindeki bez bebeğiyle oynayabildiğini, yorgunluk nedeniyle konuşmakta dahi güçlük çektiğini belirtti. Yazdığı bir mektubu okuyan Berivan şu sözlere yer verdi: "Benim 3 ağabeyim bu hastalıktan öldü. Ben ölmek istemiyorum. Yaşamak istiyorum, arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum. Onlar oyun oynadığında ben oynayamıyorum diye çok üzülüyorum. Ben bütün büyüklerimden yardım bekliyorum. Ben de okuyup doktor olmak, benim gibi hastaları iyileştirmek istiyorum. Allah rızası için hepinizden ilik nakli bekliyorum."

#Berivan Atabay
#ilik
#kanser
#donör
8 yıl önce