
Bursa Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındığını duyurdu. Buna göre, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kuaför, kahvehane, spor salonu gibi işletmelere girişte HES (Hayat Eve Sığar) kodu zorunluluğu getirildi.
Marmara bölgesinde vaka sayısının en düşük olduğu il olan Bursa'da, valilik kararıyla yeni koronavirüs tedbirleri yürürlüğe sokuldu.
Birçok işletmeye girişte HES kodu zorunluluğu
65 yaş ve üzeri vatandaşlara kısıtlama
Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurullar dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklere katılımlarda HES kodu kontrolleri zorunlu oldu.
Valilik açıklamasının devamında, "65 yaş ve üzeri vatandaşların sabah 07:00-09:00, akşam 16:30-18.30 saatleri arasında şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmalarının kısıtlanmasına, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın kendi işinde yada bir işyerinde çalıştıklarını belgelemesi durumunda şehir içi toplu taşıma araçlarını belirtilen saatler arasında kullanma kısıtlamasından muaf tutulmalarına, Alınan kararların 22.03.2021 Pazartesi gününden itibaren uygulamaya konulmasına, karar verilmiştir" denildi.









