|

Lazer epilasyon doktorun işi...

Dr. Pınar Karagülle, lazer epilasyonun deneyim sahibi hekimler tarafından yapılmasının öneminin altını çizdi.

00:00 - 19/09/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:19 - 19/09/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Lazer epilasyon doktorun işi...
Lazer epilasyon doktorun işi...

Lazer epilasyon, teknolojinin kadınlara sunduğu çözümlerden biri. Peki kadınlara büyük kolaylık sağlayan bu yöntem nedir?. Lazer epilasyon hakkında bilmeniz gerekenleri Oksiart Medikal Estetik ve Güzellik Merkezi'nden Dr. Pınar Karagülle'den sizin için öğrendik.

“Lazer epilasyon, tüylerle verdiği mücadeleye son noktayı koyan önemli bir buluş ve bu teknoloji dünyada 25 yıldır kullanılmakta. Günümüzde geliştirilen cihazlar sayesinde artık eskiye nazaran daha et-kili, daha az acı duyulan, güvenli ve kalıcı sonuçlar alıyoruz. Lazer epilasyonda Nd-Yag, Alexandrite ve Diode lazerler olmak üzere 3 farklı tipte ışık dalga boyuna sahip lazer cihazı ve IPL adı verilen yoğunlaştırılmış ışık kaynakları kullanılır.

Bu sebeple laser ve IPL cihazlarını kullanan kişi eğitimli doktor olmalıdır.

Tedaviyi yakından etkileyen diğer faktör tüylerin anajen, katajen ve telojen adı verilen evreleridir. Aktif büyüme evresi 'anajen'dir ve lazer epilasyona en iyi cevap veren; tüylerin 'anajen' adı verilen bu aktif dönemidir. Bu nedenle tek seansta, uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmaz. Seanslar gerektirir. Seans sıklığı ise yüz bölgesinde 1-1.5 ay, vücut bölgelerinde 2-2.5 ayda birdir. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzar. Her bir seans, uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürelerde tamamlanır.

Cildin derin tabakalarına etki etmesinden dolayı da tedavi süresini kısaltmıştır. Soğutucu sistemi ile hava üflediği için de ağrıyı ortadan kaldırmıştır. Bazı hastalar, hafif bir yanma veya batma hissi duyduklarını söylemektedirler.”


17 yıl önce