|

Yeni stajyer maaşları 2023'te ne kadar olacak?

Asgari ücret zam oranı, staj ücretlerini de belirliyor. Asgari ücret zamları belli olması ile özel sektörde ve kamu kurumlarında stajyer olarak çalışanların da maaşı artacak. Ocak’ta asgari ücret net 8 bin 500 TL olurken, brüt asgari ücret 10 bin lira olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin net 11 bin 402 lira olduğunu açıkladı. Yeni asgari ücret zammıyla birlikte staj ücretleri ne artmakta. Asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla birlikte zorunlu stajer ücreti ne oldu sorusu karşımıza çıkmaktadır. Staj görevini yapan stajyer çalışanlarına da devlet ücret vermektedir. Peki, staj ücreti ne kadar olacak? 2023'te asgari ücret zammıyla stajer ücretleri ne kadar olacak?

13:12 - 13/06/2023 Salı
Güncelleme: 11:53 - 20/06/2023 Salı
Yeni Şafak
Stajer ücretleri ne kadar?
Stajer ücretleri ne kadar?

Meslek lisesi ve ya meslek yüksekokulu öğrencilerine zorunlu olan bir mezun olma koşuludur. İşyeri stajında çalışan stajyer öğrencinin (SGK) sigorta primleri okul tarafından karşılanmaktadır. Aynı zamanda zorunlu staj programında mevcut işyerinin stajyer öğrenciye ücret ödemesi gerekmektedir. Yasal olarak belirlenen stajyer maaşı, işletmenin personel sayısına göre değişmektedir. Bu kapsamda 20 ve üzeri personeli olan işletmeler asgari ücretin en az yüzde 30’u ve 20’den az personeli olan işletmelerde ise asgari ücretin en az yüzde 15’i kadar ücret ödemesi gerekir.

Staj ücreti ne kadar?

Okullardan işletmelere staj yapmak için giden lise ve Üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni Asgari Ücret artış oranı kadar yükselmekte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Ocak asgari ücret zammı öncesi stajyer maaşı 1.650,11 TL idi. Ocak asgari ücret zammı sonrası stajyer maaşı 2.542,00 TL olmuştu. Temmuzda asgari ücrete yapılan ara zam sonrası stajer maaşları yeniden arttı.

Yeni staj ücretleri ne kadar olacak?

Okullardan işletmelere staj yapmak için giden lise ve Üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni Asgari Ücret artış oranı kadar yükselecek. Mevcut durumda 2552 lira staj ücreti ödeniyor. Asgari ücretin yüzde 34,04 Zam gelmesi nedeniyle staj ücreti 3420 lira oldu.

Stajyer Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Öğrencilerin stajyer maaşı net asgari ücret üzerinden hesaplanır. Bu nedenle stajyer maaşı zamları da asgari ücrete bağlı değişmektedir. Maaş hesaplamasında net asgari ücretten asgari geçim indirimi tutarı düşülür ve kalan rakam üçe bölünerek bir meslek lisesi stajyer öğrencisinin aylık maaş miktarı hesaplanır.

2022 Lise Stajyeri Maaşı Nedir?

Lise stajyer öğrencilerin 2022 yılında alacakları maaşı birçok liselinin gündemindedir. 2022 yılında geçerli olan yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra stajyer ücreti 1.650,11 TL olarak ödenmekte.

İŞKUR Stajyer Maaşları Ne Kadar?

İŞKUR üzerinden çalışan stajyer öğrenciler de yeni yapılan zamlardan yararlanmaktadır. Asgari ücrete göre aylık stajyer maaşı 2022 yılı içerisinde 51,51 TL günlük belirlenmiştir.


#Stajyer maaşı
#Staj ücreti 2023
#ocak stajer ücretleri
10 ay önce