|

Paris'te ATM'ler suntalarla kapatıldı

Fransa'da yaklaşık 3 hafta önce başlayan protestolar büyük bir isyana dönüştü. Haftasonu şiddetin doruk noktaya ulaştığı ülkede geniş güvenlik önlemleri alındı. Özellikle Paris'te ATM'leri bile kırıp darmadağın eden göstericilere karşı banka camları ve ATM'ler suntalarla kapatıldı.

Yeni Şafak
12:14 - 7/12/2018 Cuma
Güncelleme: 12:23 - 7/12/2018 Cuma
AA
 Fransa'nın başkenti Paris'te, önceki gösterilerde camları zarar gören bazı banka şubelerinde önlem alındığı görüldü. (Fotoğraf: AA)
Fransa'nın başkenti Paris'te, önceki gösterilerde camları zarar gören bazı banka şubelerinde önlem alındığı görüldü. (Fotoğraf: AA)

Fransa'da 8 Aralık Cumartesi yapılması plananlanan 'Sarı Yelekliler' protestosu öncesi Fransa'nın başkenti Paris'te, önceki gösterilerde camları zarar gören bazı banka şubelerinde önlem alındığı görüldü.



Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "sarı yelekliler"in akaryakıt zamlarının düşürülmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi için ülke genelinde cumartesi düzenleyecekleri gösterilerde 65 bin polisin görev yapacağını açıkladı.



Philippe, Senato'da yaptığı konuşmada, cumartesi ülke genelinde "sarı yeleklilerin" düzenleyeceği gösterilerde yoğun güvenlik önlemlerin alınacağını, bu kapsamda 65 bin polisin görevli olacağını duyurdu.


, İçişleri Bakanı Christophe Castaner'in "sarı yeleklilere" gösteri yapmamaları çağrısının eylemlerde çıkan şiddet olaylarından kaynaklandığının altını çizdi.


Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak
ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü.


Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler,
'dan akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.


  • Başkent Paris'in Champs-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık'ta düzenlenen, binlerce kişinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçların ve çöp bidonlarının yakılması, iş yerlerinin yağmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi, kenti "kaosa" sürüklemişti.
  • Champs-Elysees çevresindeki birçok restoran, kafe ve mağaza, protestolar nedeniyle kepenk indirmiş ve çevrede de 3 ila 4 milyon avroluk hasar oluşmuştu. Ülkenin birçok kentindeki gösterilerde de caddeler ve yollar kapatılmıştı.
  • Gösterilerin başından bu yana çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 222'si güvenlik görevlisi bin 43 kişi yaralanmış ve bin 424 kişi gözaltına alınmıştı.



#Fransa
#Paris
#Sarı Yelekliler
5 yıl önce