|

GAP bereketi

GAP bünyesindeki kurulan barajlarla sulama imkanına kavuşan Güneydoğu Anadolu bölgesi hububat ve bakliyat ihracatının merkezi haline geldi. Bölge 891 milyon dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatıyla 2017 yılının ilk 5 ayında sektörde lider oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:54 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​GAP bereketi
​GAP bereketi

Güneydoğu Anadolu, 891 milyon 337 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatıyla 2017 yılının ilk 5 ayında sektörde lider konumda bulunuyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) merkezinde toplanan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetimi, sektörün 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde yapılan ihracatını ele aldı ve bu rakamı arttırmanın yollarını tartıştı.

IRAK PAZARININ ETKİSİ BÜYÜK

Toplantıda konuşan GAİB Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu’nun sektördeki başarısının tesadüf olmadığını, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak mevcut ve yeni pazarlarda rekabet gücünü üst seviyelere taşımak adına canla başla çalıştıklarını dile getirdi. İhracatta Irak’ın önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Altunkaya, "Dünyanın dört bir tarafına Türk markalı ürün ihracatı yapıyoruz. Bazı bölgelerde çok iyiyiz. Ortadoğu’ya ocak-mayıs döneminde 674 milyon 469 bin dolarlık ihracat yaptık. Bunun 546 milyon dolar kısmı Irak’a" dedi.

GÖZÜMÜZ BAŞKA PAZARLARDA

Irak'a gerçekleştirilen ihracatın sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdüğünü ancak aynı başarıyı diğer ülkelerde de göstermek zorunda olduklarını vurgulayan Altunkaya, farklı ülkelerde de öne çıkacaklarına inandığının altını çizdi.

#GAP
#Güneydoğu Anadolu bölgesi
#Tarım
#Bakliyat
7 yıl önce