|

Paket sevinci

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 24 milyar TL’lik ekonomi paketi toplumun tüm kesimlerini sevindirdi. Tüccardan esnafa, işçiden öğrenciye kadar vatandaşın borçlarının yeniden yapılandırılmasının ekonomik büyümeye de katkı sağlayacağı ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 2/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı esnaftan öğrenci ve emekliye tüm kesimleri ilgilendiren 24 milyarlık ekonomi paketi sevinçle karşılandı.
Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı esnaftan öğrenci ve emekliye tüm kesimleri ilgilendiren 24 milyarlık ekonomi paketi sevinçle karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın önceki gün açıkladığı 24 milyar liralık ekonomi paketi toplumun farklı kesimlerince olumlu karşılandı. 12 milyon 300 bin kişinin yararlanacağı pakette kamu borçlarında yeniden yapılandırma, öğrenci affı, yaşlılık aylığının artırılmasına kadar tüm kesimleri ilgilendiren teşviklerin ekonomiye canlılık getirmesi bekleniyor.


İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, açıklanan borç yapılandırması ve sosyal reform paketinin ekonomide dinamizmi artıracağını söyledi. Avdagiç, “Borç ve prim yapılandırması, imar barışı ekonominin kayıt altına girmesi için çok önemli adımlar. Kamuya borç ödemelerinde tanınan yeni fırsatlar, stok affı gibi tedbirler inanıyoruz ki devlet, vatandaş ve reel sektöre karşılıklı kazanç olarak yansıyacak” dedi.


EKONOMİYE CİDDİ KATKI VERECEKTİR

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Vergi ve prim cezalarına yönelik yapılacak yapılandırma, iç talebin artırılmasına sağlayacağı destekle ekonomiye ciddi bir katkı verecektir” dedi. Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere BAĞ-KUR desteği gibi konularda düzenlemeler içeren kanun tasarısının, görünüşte basit gibi duran, ancak milyonlarca insanı doğrudan etkileyen birçok soruna temas ettiğini belirten Kaan, vergi ve prim cezalarına yönelik yapılacak yapılandırmanın, iç talebin artırılmasına sağlayacağı destekle ekonomiye ciddi katkı vereceğini aktardı. Kaan, bu değişikliğin, Maliye ile mükellef arasında bir “Vergi Barışı” olarak da nitelendirilebilecek önemli bir adım olacağını belirtti.


ÇARKLAR RAHAT DÖNECEK

Hükümetimiz ile ekonomi yönetimi, vatandaşımıza ve biz iş dünyasına ekonomik barış sunuyor" diyen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, “Cezalarda yapılacak düzenlemeler, borçlar için yapılandırmalar, emeklimizin geçmiş borçlarının silinmesi ve imar barışı gibi, uzun süredir kangren olmuş konulara bir merhem olması yanında, ekonomik çarkların daha rahat dönmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.


YAPILANDIRMAYLA ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, verilecek olan ikramiyenin bayramlarda piyasaları canlandıracağını ve esnafın yüzünü güldüreceğini söyledi. Ekonomik hareketliliğe dikkat çeken Palandöken, "Bağ-Kur'a borcu olup da sağlık hizmetlerinden faydalanamayan esnafların sağlık hizmetinden faydalanmasına ilişkin yeni düzenleme ise sevindirici bir gelişmedir. 18-29 yaş arasında iş yeri açmak isteyen gençlere 3 yıla kadar vergi kolaylığı getirilmesi ekonomiyi ve piyasaları canlandıracaktır" ifadelerini kaydetti.

SICAK PARA GİRİŞİ

Akara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Tüccardan, esnafa, işçiden öğrenciye kadar geniş bir kesimin borçlarının yeniden yapılandırılması, tüm kesimleri rahatlatacağı gibi ekonomik büyümeye de katkı sağlayacaktır” dedi. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise “18-29 yaş arasında bulunan ve iş yeri açmak isteyen gençlerin, 1 yıl süreyle Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanacak olması girişimcinin önünü açacak bir yaklaşım olmuştur. Daha önce 3 yıla kadar vergi kolaylığı sağlanan bu kesim, yeni destekle ekonomimize daha çok katkı sağlayabilecektir. Piyasaya sıcak para girişini sağlayacak bu adımla, tüccarımız ve esnafımız daha yoğun bir iş dönemi geçirecektir” dedi.


Emeklilerden teşekkür mesajı

Emekliler, Ramazan ve Kurban bayramları öncesi kendilerine bin lira ikramiye verilecek olması dolayısıyla hükümete teşekkür etti. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, uzun zamandır Ramazan ve Kurban bayramları öncesi emeklilere ikramiye verilmesi yönünde talepleri bulunduğunu hatırlattı. Derneğin Başkanlar Kurulu sonuç bildirgelerinde bu talebi sürekli yinelediklerine işaret eden Ergün, Başbakan Binali Yıldırım’ın Ramazan ve Kurban bayramları öncesi emeklilere bin lira ikramiye verilmesi müjdesini sevinçle karşıladıklarını belirtti. Ergün, şöyle devam etti:

“Hatırlanacağı üzere emekliye aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi de yine derneğimizin ilk defa gündeme getirdiği bir talepti. Sesimize kulak veren, taleplerimizi dikkate alan hükümetimiz, o talebimizi de geçen yıl hayata geçirmişti. Gerek banka promosyonu gerekse bayram ikramiyesi düşük aylık alan emeklilerimiz için önemli bir kazanım olmuştur. Emeklilerin yanında olan herkese teşekkürü borç biliyoruz.”

#Ekonomi Paketi
#Emekli
#Esnaf
6 yıl önce