|

Çin aşısında sakınca yok

BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Çin’in Sinovac aşısının etkili ve güvenli olduğunu söyledi. Şahin, “Çin aşısı veya BioNTech aşısı veya başka devletin aşısı diye hiç sakınca olmasın. Çinliler de bu aşıyı uzun bir şekilde deneylerden ve klinik testlerden geçirdi” dedi. Türkiye’de bir araştırma merkezi açmak istediklerini belirten Prof. Şahin, TÜBİTAK’la görüştüklerini kaydetti.

00:00 - 27/12/2020 Pazar
Güncelleme: 03:11 - 27/12/2020 Pazar
Yeni Şafak
Uğur Şahin
Uğur Şahin
BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye ile önceki gün imzaladıkları aşı anlaşmasından memnun olduğunu ve anavatanlarında yatırım yapmak istediklerini söyledi. Şahin,
“Türkiye doğduğumuz ülke, anavatanımız. Kalbimizin olduğu yer. Türkiye’deki insanlara yardım edebilecek olmak bizim için büyük mutluluk”
dedi.

"Başka kanser çalışmalarını da Türkiye’de yapmak istiyoruz"

  • Türkiye’ye ilk defa ürünlerini getirdiklerini kaydeden Şahin şöyle devam etti: “Türkiye’de hem araştırma yapmak istiyoruz. TÜBİTAK ile görüşmelerimiz var. Birkaç üniversitede profesörlerle çalışmaya başladık. Türkiye’de de BioNTech şirketinin bir yerini açmak istiyoruz. Mühim olan bu enfeksiyon aşılarından başka kanser çalışmalarını da Türkiye’de yapmak istiyoruz.
    Allah izin verirse gelecek yaz Türkiye’de de kanser bölümünde klinik çalışmalarına başlarız. Planlarımız var. Bunları inşallah başarabiliriz. Şimdi 2021 yılında normal bir duruma geldikten sonra hakikaten Türkiye’de değişik yerlerde BioNTech şirketinin ofislerini açmak ve AR-GE yapmak istiyoruz. Türk üniversiteleri ve şirketleriyle beraber çalışmak istiyoruz.
    İlk senede belki bir iki üç proje olabilir ve başarılı olursak projeleri fazlalaştırabiliriz.”

AŞILAR YAZA KADAR YETİŞECEK

Türkiye’ye Kovid-19’dan korunma konusunda disiplinli ve sabırlı olma çağrısında bulunan Şahin, “Başkalarını, sevdiklerimizi tehlikeye atmamamız gerekiyor.
Yardım geliyor. Yaza kadar yetişecek. Sabırlı olalım. İnşallah gelecek yazın sonunda hepimizin normal hayata dönme ihtimali var.
Mühim olan bizim
ve başka aşılarla, Türkiye’de de aşı üretiliyor ve Çin’den aşı gelecek, bütün şirketlerle beraber olarak yeterince aşı dozu Türkiye’ye hazır edebileceğiz” dedi.

Çin aşısı güvenli

  • Çin’in ürettiği Sinovac aşısını değerlendiren Şahin, “Şimdi Çin’den gelen aşı da etkili olduğunu gösteriyor. Galiba yüzde 85, yüzde 86 etkisi var.
    Bu güzel ve etkili bir aşı sayılır. Çin aşısı veya BioNTech aşısı veya başka devletin aşısı diye hiç sakınca olmasın. Çinliler de bu aşıyı uzun bir şekilde deneylerden ve klinik testlerden geçirdi. Mühim olan yeterince sayıda aşı Türkiye’de olması lazım.
    Şimdiye kadar gördüğüm bütün aşılar iyi etki gösteriyor ve yardım edebilir.” diye konuştu.
#Çin aşısı
#BioNTech
#Sinovac
#TÜBİTAK
#Uğur Şahin
3 yıl önce