Kadıköy'ün Baroni

.
00:0017/09/2012, Pazartesi
G: 17/09/2012, Pazartesi
Yeni Şafak
Kadıköy'ün Baroni
Kadıköy'ün Baroni

Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 45'e çıkaran F.Bahçe'de bu istatistiği süsleyen Cristian'ın son dakika golü oldu. 7'de Ben Yahia'nın frikiğiyle geriye düşen sarı-lacivertliler, 45+2'de Mehmet Topal ile skoru eşitledi. 2. yarıyı rakip kaleye yıkan F.Bahçe, amacına 90'da ulaştı

Süper Lig'de Gaziantep karşısında aldığı galibiyetle seriye başlayacağı sinyalini veren Fenerbahçe, milli ara öncesi Sivas'ta bıraktığı iki puana milli ara sonrası bir yenisini Mersin İdmanyurdu karşısında ekleyecekti ki 90. dakikada Cristian imdada yetişti. Cezası nedeniyle bayan ve çocuk seyirciler önünde oynayan sarı-lacivertliler, 7. dakikada Ben Yahia'nın Meireles'in kafasına da çarpan serbest vuruş golüyle adeta maça yenik başladı. Daha sonra toparlansa da beraberlik golü için ilk yarının son dakikasına kadar bekleyen F.Bahçe, ikinci yarıda özellikle son yarım saatte oyunu tek kaleye çevirdi. 45+2'de Alex'in kornerinde Gökhan'ın aşırdığı topa altı pasta dokunan Mehmet Topal F.Bahçe adına eşitliği sağladı: 1-1. 66'da orta sahadan aldığı topu taşıyan Meireles'in sert şutu az farkla auta çıktı. Ceza sahası içindeki karambolde topa iyi yükselen Gökhan Gönül'ü kafa vuruşu direkten döndü. 90. dakikada Meireles'ten aldığı pasla sağ çaprazdan ceza sahasına yönelen Cristian'ın sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1.

Topal'da korkulacak bir şey yok

İlk yarının uzatma dakikalarında F.Bahçe adına beraberliği sağlayan Mehmet Topal, ikinci yarıda yerini Cristian'a bıraktı. Golü attığı esnada sakatlık geçiren yıldız futbolcunun Marsilya maçı düşünülerek tedbir amaçlı kenara alındığı ve MR çekilmek için hastaneye götürüldüğü kaydedildi.

Meireles'e Kocaman övgü!

Teknik direktör Aykut Kocaman, son dakika golüyle gelen galibiyetin sevindirici olduğunu söyledi. Maç sonu açıklamasında ağırlıkla yeni transfer Meireles'e değinen Kocaman, övgüler yağdırdı. Kocaman, 'Meireles çok iyiydi, üst düzey oynadı. Hiç tanımadığı belki de ilk kez kadınlara karşı oynadığı ortamdaydı. Profesyonel olarak üst düzey oyuncu. Bizim için değerli biri' dedi. Zeminin olumsuz etkisinin kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden F.Bahçe çalıştırıcısı, 'Hem yumuşak; dripling yaparken yere basan sabit ayağın dengesini bozuyor, hem de topun tepeciklerden sekmesi hızını etkiliyor. Umarım bu dönemi kayıpsız geçeriz' yorumunu yaptı.

Bayanlarla 6. randevu

F.Bahçe, cezası nedeniyle karşılaşmayı 6. kez bayan ve çocuk taraftarların önünde oynadı.

Fiş henüz çekilmedi

Kaptan Alex'in heykelinin dikilmesi Brezilya basınında da büyük yankı uyandırdı. Globo ile röportaj yapan Brezilyalı futbolcu, heykelinin dikilmesi sonrası kendisini çok özel hissetmediğini belirterek 'Diğer oyunculardan farklı değilim. Türkiye'ye ilk geldiğim günden beri bana çok iyi davranılıyor. Aslında, henüz kesin olarak ayrılmış değilim. Fiş prizden çekilmedi yani' diye konuştu. Alex, F.Bahçe'deki geleceğiyle ilgili '2013 ortasına kadar devam eden kontratıma sonuna kadar uyacağım. Sonra ne yapacağımla ilgili kararı verdim. Zamanı gelince herkes görecek' dedi.

KUYT: Tepkim hocaya değil sakatlığıma

Dirkt Kuyt, oyundan alındığı andaki sinirli halinin sakatlığa üzüntüsünden kaynaklandığını söyledi. Oyundan alındıktan sonra su şişesini yere atan ve direkt soyunma giden Kuyt, 'Sakatlığımı hissetmek bende bu tür bir reaksiyon yarattı ama bir tepki değildi' şeklinde kendini savundu.

SAĞLAM: Kulaklarımla duydum!

Maç sonu F.Bahçe'nin golü öncesi faul olduğu gerekçesiyle itiraz eden Mersinli Ben Yahia, kırmızı kart gördü. Teknik Direktör Nurullah Sağlam, Ben Yahia'nın hatalı şekilde oyundan attığını iddia etti: 'Hakem yardımcısına 'sarı kartı var mı?' diye sordu; kulaklarımla duydum. Yardımcısı da 'evet' dedi. Halbuki Ben Yahia'nın maç içinde sarı kartı yoktu. Umarım hakem hatasını fark eder.'

'Kanatlanıp uçtuğun yerde bahtiyar ol'

Geçen hafta vefat eden Ediz Bahtiyaroğlu için açık tribünde 'Kanatlanıp uçtuğun yerde bahtiyar ol' pankartı açıldı. Tribünün ismi de Ediz Bahtiyaroğlu olarak değiştirildi.