|

Ticarette istişare dönemi

Yeni dönemde STK’larla etkin iletişim halinde olacaklarını söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ilk toplantısını dün bakanlığına bağlı kuruluş olan DEİK ile yaptı. DEİK Yönetim Kurulu toplantısına iş dünyasının tanınmiş isimleri katıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 02:05 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
2 ayda bir gerçekleşen DEİK Yönetim Kurulu toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında DEİK’in genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
2 ayda bir gerçekleşen DEİK Yönetim Kurulu toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında DEİK’in genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığın yeni dönemde önemli stratejilerinden birinin sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmak olduğunu vurgulayarak, STK'larla ve özel sektörle istişareler yaparak adım atacaklarını söyledi. Pekcan, iş dünyasının sorunlarına doğru çözüm önerileri geliştirmek için yapılacak çalışmaların en önemli ayağının, etkin iletişim olduğuna işaret etti.

GENİŞ TABANLI İSTİŞARE

Yeni dönemde sivil toplum kuruluşlarıyla etkin iletişim halinde olacaklarını ve ticaret ile ihracatı artırmak için proaktif politikalar uygulayacaklarını belirten Pekcan, şunları kaydetti: “Bu kapsamda bir İstişare Kurulu oluşturduk. Ticaretin önündeki engelleri kaldırmak, özel sektörün önünü açmak amacıyla bütün kesimlerin fikirlerini, önerilerini dinleyeceğiz. Sektörlerin sorunları için çözüm önerilerini ve politikalarımızı birlikte geliştireceğiz. TOBB, DEİK, TESK, TİM, TÜSİAD, MÜSİAD, TMB gibi sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından oluşan Kurula gündeme göre bazı etkin STK'lar da dahil olacak. İlk istişare toplantımızı bu hafta içinde Ticaret Bakanlığında gerçekleştireceğiz.”

BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ

STK'larda iş birliği ve koordinasyonu en üst seviyede tutacaklarını vurgulayan Pekcan, 100 günlük Eylem Planı’nda bakanlığı ilgilendiren konularda STK'lar ile aktif iş birliği içinde olduklarını aktardı. Pekcan, "Bundan sonra aynı şekilde hareket edip, politikalarımızda birlikte yol alacağız, ihracatımızı artırmak için çalışacağız” dedi.

DANIŞMA KURULLARI YAKINDA İŞ BAŞINDA

STK’lardan öncelikli gündem maddelerini istediklerini anlatan Pekcan, bu kapsamda 300’ün üzerinde talebin kendilerine ulaştığını, bunları incelediklerini söyledi. Pekcan, İstişare Kurulu’nun yanı sıra start-up’lar, akademisyenler, ekonomistler, üst düzey yöneticilerin de bulunduğu Danışma Kurulu’nun da çok yakında çalışmaya başlayacağını bildirdi.

#EKonomi
#STK
#DEİK
6 yıl önce