|

Evde bakım maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri Kurban Bayramı öncesi binlerce vatandaşın gündemindeki yerini aldı. Beklenen açıklama 27 Haziran tarihli Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Bu noktada ise “Evde bakım maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce yatar mı?” soruları yanıt aramaya başladı. Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Yaşlı ve engelli maaşları ne zaman ödenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

09:05 - 2/07/2022 Cumartesi
Güncelleme: 09:01 - 2/07/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
evde bakım maaşı
evde bakım maaşı

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödemelerin yapılacağı tarihi duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine ödenen aylıklar belirlenen tarihte Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine ödenen aylıklar belirlenen tarihte Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik gerçekleşen vatandaşlar bayramdan önce alabilecekler. Buna göre evde bakım maaşı ödemelerinin 8 Temmuz'a kadar hesaplara yatması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster SMS isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

#evde bakım maaşı
#evde bakım aylığı
#temmuz evde bakım maaşı
#erdoğan evde bakım maaşı
2 yıl önce