61 milyon TL değerinde sahte ve tağşiş ürün ele geçirildi
14:27, 02/10/2026, CumaG: Güncelleme: 14:31, 02/10/2026, Cuma
Yeni Şafak

81 ilde düzenlenen gıda güvenliği operasyonunda; piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olan sahte, taklit ve tahşiş edilmiş ürün ele geçirildi.
İçişleri Bakanlığı: 81 ilde düzenlenen gıda güvenliği operasyonunda; piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olan sahte, taklit ve tahşiş edilmiş ürün ele geçirildi. 73 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Güvenlik Daire Başkanlığı Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinesinde; halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlerin piyasaya arzının önlenmesi amacıyla 81 ilde "Gıda Güvenliği-1" operasyonları düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlükleri Güvenlik Şube Müdürlükleri ile Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli toplam 3 bin 50 personelin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, ülke genelinde bin 908 adreste eş zamanlı denetimler yapıldı.
61 milyon TL değerinde sahte ve tağşiş ürün ele geçirildi
Denetimler sonucunda; piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olan çok sayıda sahte, taklit ve tağşiş edilmiş gıda, içecek ve takviye edici ürün ile üretim, dolum, etiketleme ve ambalajlamada kullanılan materyal ele geçirildi.
Operasyonlar kapsamında 73 şahıs hakkında adli işlem başlatılırken, mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere toplam 12 milyon 120 bin 200 TL idari para cezası uygulandı.

Hayat
Bakanlık gıdada sahtecilik yapanları tek tek ifşa etti: Dana eti diyerek taşlık ve baş eti yedirmişler

Ekonomi
2 bal markası hileli çıktı: Tarım ve Orman Bakanlığı ifşa etti

Ekonomi
21 zeytinyağı ürününde hile tespit edildi: Bakanlık markaları tek tek ifşa etti

Gündem
Kıymada tek tırnaklı eti ve sakatat çıktı






