Phuket tatilinin sponsoru Bornova

Oğuzhan Ürüşan
04:00, 10/01/2026, CumartesiG: Güncelleme: 04:03, 10/01/2026, Cumartesi
Yeni Şafak
Phuket tatilinin sponsoru Bornova
Ömer Ekşi, Uğur İnan Atmaca.

İzmir Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile sevgilisi Sevcan Orhan’ın Phuket Adası tatilinin sponsorunun Bornova Belediyesi olduğu iddia edildi. Tatil masraflarının, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin Orhan’a verdiği ve 2 milyon 860 bin lira ödeme yapılan konser üzerinden karşılandığı öne sürüldü. Ismarlama ihaleye tepki gösteren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, “Halk seni belediye başkanı seçecek, sen kamu kaynağıyla kankanın sevgilisine konser paslayıp Phuket tatilini finanse edeceksin. Sonra da ‘engelleniyoruz’ diyeceksin. Yersen” dedi.

İzmir Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile sevgilisi Sevcan Orhan'ın Tayland tatilinin Bornova Belediyesi tarafından karşılandığı ortaya çıktı. Duman, arkadaşı Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin vasıtasıyla kız arkadaşına sahne aldırdı. Doğrudan temin yoluyla yapılan konser için belediye Orhan’a ödeme yaptı. Ödenen para ile Duman ve sevgilisi Sevcan Orhan'ın Tayland tatiline gittiği ortaya çıktı. Tatile ait görüntülerin kamuoyunda tepki toplamasının ardından gözler, konsere çevrildi.

BELGELER ORTAYA ÇIKTI

Bornova Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Sevcan Orhan konseri için 'doğrudan temin' yoluna gitti. Belediyenin Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan alımda, konser organizasyonu için 2 milyon 860 bin lira ödeme yapıldığı öğrenildi. Konser organizasyon sözleşmesi, 24 Ekim 2025 tarihinde Taysa Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile imzalandı. Organizasyonun 28 Ekim 2025'te gerçekleştirildiği ve bedelin doğrudan temin yöntemiyle ödendiği bilgisi resmi kayıtlarda yer aldı.

KANKASINA TATİL ISMARLADI

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca ise "Halk seni belediye başkanı seçecek; sen kamu kaynağıyla halka hizmet etmek yerine kankanın sevgilisine doğrudan teminle konser paslayıp, Phuket tatilini finanse edeceksin. Sonra da çıkıp 'engelleniyoruz' diyeceksin. Yersen!" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında konuyu gündeme getirmişti.

İLK KIYAĞI DEĞİLMİŞ

  • Başkan Görkem Duman'ın sevgilisine ikinci derece sit alanında inşaat izni verdiği de ortaya çıktı. Konu ilk olarak belediye meclisinde gündeme geldi. Duman'ın sevgilisi Sevcan Orhan'a sit alanına inşaat kıyağı yaptığı iddia edildi. Orhan'ın Buca'da Dumlupınar Mahallesi'nde Gürya İnşaat ile birlikte ortak satın aldığı ikinci derece sit alanındaki 3.5 dönümlük araziye villa yapmak istediği öğrenildi.

Rıza Akpolat rüşvet ve imar dosyasından tutuklamaya sevk edildi
Gündem
Rıza Akpolat rüşvet ve imar dosyasından tutuklamaya sevk edildi
Tepki çeken 'Phuket' vakası sonrası CHP’den belediye başkanlarına yurt dışı freni
Gündem
Tepki çeken 'Phuket' vakası sonrası CHP’den belediye başkanlarına yurt dışı freni
CHP dümeni ona kırdı: Yavaş adaylığa hazırlanıyor
Gündem
CHP dümeni ona kırdı: Yavaş adaylığa hazırlanıyor
CHP'de gerilim tırmanıyor: İmamoğlu destekçileri yeni göreve getirilen Killik'i hedef aldı
Gündem
CHP'de gerilim tırmanıyor: İmamoğlu destekçileri yeni göreve getirilen Killik'i hedef aldı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026