Trump'ın tehditlerine Tahran yönetimi tepki gösterdi: ABD tarihinin en kötü başkanı
18:28, 02/10/2026, Cuma
AA

Fotoğraf: Arşiv
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, ABD Başkanı Donald Trump’ın “İran’ı yok edeceğiz” şeklindeki tehdit dolu açıklamalarını eleştirerek Trump'ı ABD tarihinin en kötü başkanı olarak nitelendirdi. ABD’nin kazanamayacağını savunan Rızai, gerçekliğin İran halkı, askerleri ve füzeleri tarafından şekillendirildiğini ifade etti.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehdit açıklamalarına tepki gösterdi.
Rızai, ABD merkezli X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Trump’ın “İran’ı yok edeceğiz” açıklamasına tepki göstererek, “Bir başarısızlığın ardından diğeri, Amerikan tarihindeki en kötü başkan, sadece konuşmaya devam ediyor ve şimdi sözleri kendi fantezilerini bile geride bıraktı.” ifadelerini kullandı.
ABD’nin kazanamayacağını savunan Rızai, “Kendi hayal gücünüzde her gün kazanabilirsiniz. Ama gerçeklik İran, halkı, askerleri ve füzeleri tarafından şekilleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya
İran’dan Irak’a kritik çağrı: Uçuş kısıtlamaları kaldırılsın

Dünya
ABD Akdeniz'e bir uçak gemisi daha gönderme kararı aldı: Yeni bir saldırı hazırlığı mı?

Dünya
ABD Başkanı Trump'tan Irak mesajı: Müttefiklerimizi terk etmeyiz



