Suriye Halk Meclisi'ne Mardin Artuklu Üniversitesi'nden dört kişi atandı

19:58, 04/07/2026, Cumartesi
Yeni Şafak
Suriye Halk Meclisi'ne Mardin Artuklu Üniversitesi'nden dört kişi atandı
Suriye Halk Meclisi atama listesinde, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Öğretim Üyesi Dr. Abdulhamit Alawak ile üniversitenin 3 öğrencisi yer aldı.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara tarafından açıklanan 70 kişilik Halk Meclisi atama listesinde, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Öğretim Üyesi Dr. Abdulhamit Alawak ile üç MAÜ öğrencisi yer aldı.

Suriye'de geçiş süreci kapsamında, Halk Meclisinin üçte birini oluşturan 70 üyenin ataması 1 Temmuz 2026 tarihinde Cumhurbaşkanı Ahmed Şara tarafından ilan edildi. Toplumun farklı kesimlerini ve uzmanları bir araya getirmeyi hedefleyen listede Mardin Artuklu Üniversitesinden dört isim bulunuyor.

Suriye'nin yeniden inşa sürecinde görev yapacak kurucu meclise; MAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Abdulhamit Alawak, 2026 mezunlarından Ahmet Zeydan ve aktif eğitimlerine devam eden öğrenciler Mahir Alluş ile Yasir Delwan milletvekili olarak atandı.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversite mensuplarının Suriye Halk Meclisinde görev almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcoşar,
"Suriye’de 01.07.2026 tarihinde Cumhurbaşkanı Ahmed Şara tarafından ilan edilen 70 kişilik milletvekili listesinde Üniversitemiz mensuplarının da yer alması bizleri gururlandırmıştır. Kurucu mecliste milletvekili olarak görev alan Anayasa hukukçusu, Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Sn. Dr. Abdulhamit Alawak; 2026 mezunlarımızdan Sn. Ahmet Zeydan, halihazırda öğrencimiz olan Sn. Mahir Alluş ve Sn. Yasir Delwan’ı Halk Meclisi'ndeki görevleri için tebrik ediyor, Suriye’nin yeniden inşa sürecinde kendilerine başarılar diliyoruz."
ifadelerini kullandı.

Suriye Halk Meclisinde Cumhurbaşkanı Şara tarafından atanan 70 kişilik kontenjanda, farklı alanlardan 47 akademisyen ve uzman yer alıyor. Atanan üyeler arasında 17 doktora derecesine sahip isim bulunuyor.

Anayasa uyarınca 30 ay görev yapacak olan yeni Halk Meclisi, ilk oturumunu 6 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirecek. Toplantıda üyelerin yemin etmesinin ardından meclis başkanlık divanı seçilecek ve iç tüzüğü hazırlayacak komisyon oluşturulacak.

MAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Abdulhamit Alawak
MAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Abdulhamit Alawak
2026 mezunlarından Ahmet Zeydan
2026 mezunlarından Ahmet Zeydan
Yasir Delwan
Yasir Delwan
Dışişleri Bakanlığı'ndan Şam'daki bombalı saldırıya tepki:  Güçlü şekilde kınıyoruz
Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Şam'daki bombalı saldırıya tepki: Güçlü şekilde kınıyoruz
Suriye’nin başkenti Şam’da kafede şiddetli patlama: 4 ölü çok sayıda yaralı var
Dünya
Suriye’nin başkenti Şam’da kafede şiddetli patlama: 4 ölü çok sayıda yaralı var
Şam'da bir kafede patlama meydana geldi: Ölü ve yaralılar var
Dünya
Şam'da bir kafede patlama meydana geldi: Ölü ve yaralılar var
Suriye Devlet Başkanı Şara Bakan Çiftçi'yi kabul etti: Ortak güvenlik adımları ele alındı
Dünya
Suriye Devlet Başkanı Şara Bakan Çiftçi'yi kabul etti: Ortak güvenlik adımları ele alındı
Türkiye ve Suriye arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi iş birliği protokolü
Gündem
Türkiye ve Suriye arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi iş birliği protokolü


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026